Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzu opäť povedie Katarína Macháčková

Podľa priebežných neoficiálnych výsledkov sa stala Katarína Macháčková primátorkou mesta Prievidza vo Voľbách do orgánov samosprávy obcí 2014. Na snímke Katarína Macháčková (vľavo) so synom. V Prievidzi, 15. novembra 2014. Foto: TASR/Alexandra Moštková

"Je to obrovská radosť, mám taký pocit zadosťučinenia a dobre vykonanej práce," reagovala Macháčková.

Prievidza 15. novembra (TASR) - Podľa neoficiálnych výsledkov z prievidzskej Mestskej volebnej komisie (MsVK) bude metropole hornej Nitry nasledujúce štyri roky šéfovať opäť Katarína Macháčková. Podpredsedníčka Siete v dnešných voľbách porazila svojich piatich mužských protikandidátov: Michala Dobiaša, Karola Gerdenicha, Milana Šemrinca, Richarda Marka a Daniela Brezoňáka.

"Je to obrovská radosť, mám taký pocit zadosťučinenia a dobre vykonanej práce. Je to pre mňa obrovské povzbudenie a výzva ísť ďalej a pracovať pre naše mesto," reagovala bezprostredne po zistení výsledkov Macháčková.

Primátorka na margo kandidatúry za politickú stranu Sieť poznamenala, že voliči si nevyberali podľa politických strán, ale podľa ľudí. "A tento výsledok, ktorý je lepší ako spred štyroch rokov, dokazuje, že som presvedčila obyvateľov," vyhlásila.

Kampaň v Prievidzi bola tento rok miernejšia ako v predchádzajúcich voľbách, Macháčková sa podľa vlastných slov snažila tú svoju viesť pozitívne. "Verím, že aj to k tomu prispelo a som rada, že to tak bolo," podotkla.

Podpredsedníčka Siete na záver naznačila, že Prievidzu možno bude čakať vianočný darček v podobe investora do priemyselného parku.