Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzskí poslanci odsúhlasili projekt cyklotrasy medzi mestami

Myšlienka vybudovania spoločnej cyklotrasy vznikla na základe podnetov od obyvateľov Prievidze, volebného výboru obvodu č. 3 a mesta Bojnice.

Prievidza 2. septembra (TASR) - Po bojnických mestských poslancoch odsúhlasili aj tí prievidzskí na svojom poslednom rokovaní (26. 8.) zmluvu o spolupráci medzi mestami Prievidza a Bojnice, ktorej výsledkom bude spoločná cyklotrasa. Projekt samospráv bude stáť približne 1,5 milióna eur, termín jeho realizácie známy zatiaľ nie je.

"Predmetom zmluvy, ktorú schválili prievidzskí poslanci koncom augusta a bojnickí koncom júna, je záväzok zmluvných strán, že za podmienok dohodnutých v zmluve zabezpečia na vlastné náklady vypracovanie projektovej dokumentácie a následne po vyhlásení relevantných výziev na podávanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok podajú žiadosť na realizáciu projektu Cyklotrasa medzi mestami Prievidza a Bojnice," informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Doplnil, že celý zámer bude spolufinancovaný mestom Prievidza vo výške 50% z celkových nákladov a v rovnakej miere aj mestom Bojnice. "Predpoklad vyhlásenia výzvy na čerpanie štrukturálnych fondov Európskej únie v oblasti realizácie zlepšenia podmienok pre cyklodopravu je v roku 2015," podotkol.

Myšlienka vybudovania spoločnej cyklotrasy vznikla na základe podnetov od obyvateľov Prievidze, volebného výboru obvodu č. 3 a mesta Bojnice. Podľa spracovanej štúdie je jej celková dĺžka 9 km, z toho na katastrálnom území Prievidze má dĺžku 4,3 km a na katastrálnom území Bojníc 4,7 km. Trasa cyklochodníka povedie pozdĺž rieky Nitra na pravom i ľavom brehu, od Kútov po súčasnú pešiu zónu, lávku pri minigolfovom areáli. Na strane Bojníc sa trasa končí na Opatovskej ceste pod kapacitnými parkoviskami a zo strany Prievidze sa na ňu napája línia k Hypernove a línia k sídlisku Píly.