Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Vianočná výzdoba pribudla aj v nových lokalitách Prievidze

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Adventný veniec je aj tento rok na Námestí piaristov a jeho prvá sviečka bude svietiť na prvú adventnú nedeľu 2. decembra.

Prievidza 30. novembra (TASR)- Blížiace sa vianočné sviatky v Prievidzi už pripomína tematická výzdoba. Zamestnanci technických služieb ju inštalovali nielen na tradičných miestach, ale i v nových lokalitách mesta. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Vianočná výzdoba pribudla v parku pred Úradom práce a na Ulici Veľkonecpalská. Zmeny nastali aj na sídlisku Kopanice, na uliciach K. Nováckeho a V. Clementisa sa výzdoba zjednotila," načrtol Ďureje.

Na Veľkonecpalskú ulicu podľa neho presunuli vianočnú výzdobu zo sídliska Kopanice, ostatné vianočné komponenty zostali na svojich pôvodných umiestneniach. "Samozrejmosťou je vianočná výzdoba na Námestí J. C. Hronského, ako aj ďalšie vianočné dekory ako vianočný medvedík, anjel pri farskom kostole sv. Bartolomeja, svetelná fontána a rodinka snehuliakov pod trojičným stĺpom," priblížil.

Adventný veniec je aj tento rok na Námestí piaristov a jeho prvá sviečka bude svietiť na prvú adventnú nedeľu 2. decembra. Priestor tradične doplnil betlehem a tri svetelné gule. Ostatné prievidzské sídliská a prímestské časti sú vyzdobené tak, ako tomu bolo zvykom po minulé roky.

V rámci vianočnej výzdoby sú ozdobené tak, ako aj v minulých rokoch, tri stromčeky, a to na Námestí slobody, Námestí J. C. Hronského a na sídlisku Kopanice. V mestských častiach Veľká Lehôtka, Malá Lehôtka, Hradec a na sídlisku Necpaly ozdobili zamestnanci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) živé stromčeky. "Chýbať nebudú ani tradičné čečinové pyramídy vyzdobené žiakmi prievidzských základných škôl. Novinkou tohtoročných prievidzských vianočných trhov bude drevená pergola, ktorú takisto vyzdobia prievidzskí školáci," avizoval Ďureje.

Vianočné sviatky sa už niekoľko rokov v Prievidzi spájajú aj s mobilnou ľadovou plochou. Tak, ako tomu bolo pred rokom, aj túto zimu budú mať obyvatelia mesta možnosť športového vyžitia priamo v centre na Námestí slobody. S montážou mobilnej ľadovej plochy začali v meste už v polovici novembra a oficiálne ju otvoria 5. decembra.

"Verejnosť bude mať bezplatnú možnosť korčuľovania až do ukončenia vianočných prázdnin, teda do 7. januára 2019, avšak chod klziska bude závisieť aj od klimatických podmienok. Prevádzka mobilnej ľadovej plochy, ktorú zabezpečuje spoločnosť TSMPD, bude od pondelka do nedele od 8.00 h do 21.00 h s vopred určenými hodinovými prestávkami na úpravu plochy," dodal hovorca mesta.