Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi nanovo spustili potôčik na Námestí slobody

Samospráva mesta Prievidza reagovala na vysoké teploty v týchto dňoch a po niekoľkoročnej odstávke spustila 10. júna 2014 potôčik na Námestí slobody. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Okrem potôčika sa budú môcť obyvatelia cez deň ochladiť aj prostredníctvom malej fontánky s pitnou vodou v bezprostrednej blízkosti.

Prievidza 10. júna (TASR) - Samospráva mesta Prievidza reagovala na vysoké teploty v týchto dňoch a po niekoľkoročnej odstávke dnes spustila potôčik na Námestí slobody. Okrem neho sa budú môcť obyvatelia cez deň ochladiť aj prostredníctvom malej fontánky s pitnou vodou v jeho bezprostrednej blízkosti.

Ako uviedol Ján Dobrovodský, konateľ mestskej spoločnosti Správa majetku mesta Prievidza (SMMP), ktorá potôčik spustila do prevádzky, jeho obnovenie nebolo finančne náročné. "My sme ten potôčik sprevádzkovali z našich bežných prostriedkov. Jediné, čo tam bola taká najväčšia závada, bola prasknutá nádrž, v ktorej sa kumuluje voda a točí sa," objasnil.

Potôčik bude fungovať za priaznivého počasia každý deň od 10.00 h do 18.00 h, podľa Dobrovodského jeho prevádzka finančne náročná nie je. "Keby išiel celý mesiac, vyjde to na 50 eur," podotkol.

"Myslím si, že je to taký osviežujúci prvok, ktorý je na to leto naozaj vhodný. Jednak z hľadiska vlhkosti, ale aj z hľadiska estetickosti. Námestiu to pridá na jeho krajšom charaktere," povedala k spusteniu potôčika primátorka mesta Katarína Macháčková.

SMMP chce prevádzkovať potôčik aj budúci rok, okrem jednej fontánky s pitnou vodou v jeho blízkosti má v pláne osadiť aj ďalšiu, pred tamojším obchodným domom. Okrem vodného prvku na Námestí slobody dnes zamestnanci mestskej spoločnosti spustili do prevádzky aj fontánu na sídlisku Kopanice.