Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza plánuje v tomto roku viaceré investície v oblasti dopravy

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Viac ako 600. 000 eur na už pripravené projekty a ďalšie čiastky na projekty v štádiu prípravy plánuje investovať v tomto roku prievidzská radnica v rámci oblasti dopravnej infraštruktúry v meste.

Prievidza 20. januára (TASR) - Viac ako 600.000 eur na už pripravené projekty a ďalšie čiastky na projekty v štádiu prípravy plánuje investovať v tomto roku prievidzská radnica v rámci oblasti dopravnej infraštruktúry v meste. Opráv sa dočkajú niektoré cesty, ale i viaceré chodníky, pribudnúť by mali aj ďalšie parkovacie miesta. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Podľa platnej zmluvy sa kompletne zrekonštruujú komunikácie na Uliciach A. Bednára, J. Palárika a Poľnej ulici. Suma za uvedené práce predstavuje čiastku 580.796 eur. V tomto roku začíname aj s opravami chodníkov v celom meste, momentálne je spracovaný zoznam požiadaviek jednotlivých výborov volebných obvodov," uviedol Ďureje.

Ako pokračoval, v oblasti dopravy bude radnica financovať tiež dobudovanie ďalších parkovacích miest. "Pribudnúť by mali v každom volebnom obvode mesta a celková investícia predstavuje 60.000 eur," spresnil.

Aktuálny je aj projekt cyklotrasy medzi mestami Prievidza a Bojnice. Ako dodal hovorca, v súčasnosti sa pripravuje jeho celková projektová dokumentácia, pričom momentálne sa konkrétne spracováva dokumentácia pre územné rozhodnutie podľa platnej zmluvy. Vybudovanie cyklotrasy by si malo vyžiadať približne 1,5 milióna eur, na financovaní by sa mali podieľať obe uvedené samosprávy v pomere 50:50. O prostriedky na tento účel budú žiadať Európsku úniu.