Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza plánuje v tomto roku investovať do oblasti športu i kultúry

Na snímke budova Okresného súdu v Prievidzi. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Investičné akcie v oblasti športu, kultúry, tiež opravy na cintoríne a rekonštrukcie námestí zahrnula prievidzská radnica do svojho plánu na tento rok.

Prievidza 24. januára (TASR) - Investičné akcie v oblasti športu, kultúry, tiež opravy na cintoríne a rekonštrukcie námestí zahrnula prievidzská radnica do svojho plánu na tento rok. Projekty bude financovať z vlastných prostriedkov, ako i dotácie z Európskej únie. Informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"V oblasti športu má pre nás prioritu vybudovanie šatní a sociálnych zariadení na futbalovom štadióne Veľká Lehôtka v hodnote 25.000 eur. Futbalový štadión sa nachádza v aktívnom zosuvnom území, kde sa v súčasnosti končia sanačné práce, následne bude zabezpečený monitoring územia. Po jeho vyhodnotení sa bude pokračovať v inžinierskej činnosti, t.j. vydaní stavebného povolenia," uviedol Ďureje.

V tomto roku sa bude rekonštruovať osvetlenie v Športovej hale vo výške 40.000 eur. V oblasti kultúry radnica investuje svoje prostriedky okrem významných kultúrnych podujatí aj do výmeny okien na kultúrnom dome v Malej Lehôtke. V nasledujúcom období sa sústredí aj na dom smútku na Mariánskej ulici. "Po čiastkových opravách sa v zmysle vypracovaného projektu opraví strecha, klampiarske výrobky, exteriérové omietky a vymenia sa výplne okenných otvorov. Cena za uvedené práce predstavuje 30.000 eur," priblížil hovorca.

Ako doplnil, v realizácii je projekt rozšírenia cintorína o urnové steny, pričom celková investícia predstavuje viac ako 500.000 eur. "Projekt je rozdelený na viacero etáp a celé dielo by malo byť zrealizované do roku 2016," spresnil.

Opráv sa tento rok dočká Námestie slobody v centre mesta i Námestie J. C. Hronského pred hotelom Magura. "Obnova časti Námestia slobody s vodnými prvkami predstavuje 350.500 eur. Momentálne sa vykonáva proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Na revitalizáciu verejných priestranstiev - Námestia J. C. Hronského získalo mesto viac ako 900.000 eur z eurofondov. Mesto sa bude na realizácii projektu podieľať koofinancovaním vo výške 45.000 eur," ozrejmil Ďureje.

Rozšírenie verejného osvetlenia na ulicu Na Stráňach a zabezpečenie osvetlenia ďalších vybraných priechodov pre chodcov zase plánujú Technické služby mesta Prievidza. Mestská spoločnosť zároveň preberie správu prievidzských cestných komunikácií.