Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prednáška v Prievidzi priblíži včelie produkty a ich účinky na zdravie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na prednáške, ktorá začne o 17.00 h, budú môcť záujemcovia spoznať základné včelie produkty a naučiť sa ich správne využívať.

Prievidza 23. novembra (TASR) - O včelích produktoch sa bude môcť verejnosť viac dozvedieť na prednáške, ktorú pripravila Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny (ZO SZOPK) v Prievidzi. Podujatie, ktoré bude spojené i s diskusiou, bude hostiť Regionálne kultúrne centrum (RKC) 3. decembra, informovali TASR členovia prievidzskej ZO SZOPK.

Na prednáške, ktorá začne o 17.00 h, budú môcť záujemcovia spoznať základné včelie produkty a naučiť sa ich správne využívať. Odhalia tiež pôsobenie včelích produktov na ľudské zdravie a naučia sa zužitkovať aj ich netradičné formy. Prednášku bude viesť predseda Základnej organizácie Slovenského zväzu včelárov v Prievidzi Peter Balák.

Podujatie je súčasťou projektu Včely v meste, na ktoré získali ochranári financie z Participatívneho rozpočtu mesta Prievidza. Jednou z ich aktivít bolo i vybudovanie včelej záhrady v širšom centre mesta, ktorá je prístupná verejnosti.