Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

NALETELA MU: Podvodník pripravil dôchodkyňu z Trenčína o 3119 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Telefonicky 84-ročnú ženu páchateľ informoval, že jej synovec mal dopravnú nehodu a ak nechce, aby sa prípad riešil súdnou cestou, musí poslať poštou 3000 eur.

Trenčín 30. septembra (TASR) – O viac ako 3000 eur pripravil dôverčivú dôchodkyňu z Trenčína neznámy podvodník. Telefonicky 84-ročnú ženu informoval, že jej synovec mal dopravnú nehodu a ak nechce, aby sa prípad riešil súdnou cestou, musí poslať poštou 3000 eur.

Ako informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, neznámy muž vydávajúci sa za doktora Miroslava K. poškodenej ponúkol, že keď chce, aby sa táto vec neriešila súdnou cestou, tak má možnosť poslať sumu 3000 eur poštou na adresu, ktorú jej povedal.

„Starenka v telefonickom rozhovore odpovedala, že nechce, aby sa to riešilo súdnou cestou a pre dobro jej synovca čiastku 3000 eur uhradí na adresu, ktorú jej neznámy muž uviedol. Žena išla na poštu v Trenčíne a uhradila šekom požadovanú sumu. Za transakciu zaplatila ešte poplatok 119 eur,“ uviedla Antalová.

Ako dodala, žena až potom zatelefonovala synovcovi, ktorého o celej situácii informovala. Synovec ju informoval, že žiadnu dopravnú nehodu nemal a že sa stala obeťou podvodu. Poškodená preto odišla opäť na poštu, platba však už bola vykonaná a nedala sa zastaviť. Neznámy páchateľ spôsobil žene škodu vo výške 3119 eur.