Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

November '89 pripomenie v Trenčíne výstava aj film o Marte Kubišovej

Mrta Kubišová Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Spomienky na 17. november 1989 oživí aj položenie venca pri pamätnej tabuli na budove Mestského úradu v Trenčíne o 17.30 h.

Trenčín 14. novembra (TASR) – Mesto Trenčín si oslavy 25. výročia Nežnej revolúcie pripomenie sériou podujatí v pondelok 17. novembra. Program sa začne o 16.00 h v Mestskej veži vernisážou výstavy Sviečková manifestácia 25. marca 1988. Výstavu pripravilo mesto v spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN).

Ako dnes TASR informovala trenčianska hovorkyňa Erika Ságová, spomienky na 17. november 1989 oživí aj položenie venca pri pamätnej tabuli na budove Mestského úradu v Trenčíne o 17.30 h. Poďakovaním za slobodu bude sv. omša v Piaristickom kostole sv. Františka Xaverského o 18.00 h.

„Spomienkový program uzavrie premietanie českého dokumentárneho filmu o Marte Kubišovej Magický hlas rebelky v Artkine Metro o 19.00 h. Jedinečnú osobnosť českej speváčky a herečky na filmovom plátne zvečnila skutočná majsterka svojho remesla, režisérka Oľga Sommerová. Vstup na celovečerný film, ktorý mal premiéru v kinách v lete tohto roka, bude zdarma,“ uzavrela hovorkyňa.