Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Nové odpadkové koše by už nemali byť terčom vandalov

Okresné mesto Prievidza, administratívne, kultúrne a spoločenské centrum hornej Nitry. Okresné mesto Prievidza, administratívne, kultúrne a spoločenské centrum hornej Nitry. Okresné mesto Prievidza, administratívne, kultúrne a spoločenské centrum hornej Nitry. Foto: TASR/Pavol Remiaš

V Prievidzi začali v týchto dňoch s výmenou malých a starých odpadkových košov za nové. Celkovo bude nahradených 147 kusov, a to na území celého mesta. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Prievidza 22. januára (TASR) - V Prievidzi začali v týchto dňoch s výmenou malých a starých odpadkových košov za nové. Celkovo bude nahradených 147 kusov, a to na území celého mesta. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Mesto sa rozhodlo nakúpiť nové odpadkové koše, nakoľko tie pôvodné boli už značne poškodené. Nové nádoby sú betónové s vekom s pozinkovanou vložkou, pričom hmotnosť jednej je až 200 kg," uviedol Ďureje.

Ako zdôvodnil, vyššia hmotnosť bola pri výbere nových typov preferovaná, aby sa zabránilo ich ničeniu vandalmi. "Najmä po víkendových diskotékach sme museli smetné nádoby často opravovať alebo presúvať na svoje miesto," vysvetlil.

Pôvodné koše boli rôznych typov, či už zapustené do zeme, plechové, respektíve s drevenými súčasťami. Tie nové sú prevažne s jednotným estetickým vizuálom.