Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Noc divadiel bude mať v kine Hviezda predohru už dnes večer

Erb mesta Trenčín Foto: Heraldický register

Trenčianske kino bude dejiskom novej hry Trenčana Pavla Seriša Auto.r

Trenčín 14. novembra (TASR) – Celoeurópska Noc divadiel (15. 11.) bude mať v Trenčíne predohru už dnes. Tamojšie kino Hviezda uvedie premiéru novej hry Trenčana Pavla Seriša Autor. Osobná výpoveď o úskaliach tvorby pod režijným dohľadom českého režiséra Břetislava Rychlíka sa v divadelnej sále kina Hviezda začne o 19.00 hodine.

Ako TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, v sobotu 15. novembra od 16.00 h sa v divadelnej sále kina Hviezda môžu návštevníci tešiť na známe divadlo PIKI, ktoré odohrá predstavenie pre deti Paskudárium. Jeho predlohou bola knižka Dušana Tarageľa Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivých rodičov.

"Zároveň sa o 16.00 h v zrkadlovej sále začne pod vedením Pavla Seriša workshop Základy pohybového divadla. V rovnakom čase budú otvorené aj Výtvarné divadelné dielne pre deti vo foyer kina Hviezda. Výroba divadelných maňušiek z textilu potrvá do 19.00 h. Obidva workshopy i divadelné predstavenie sú zdarma," doplnila Ságová.

Ako dodala, od 17.30 h uvedie Mestské divadlo Trenčín komédiu Všetko o ženách, ktorá slávi úspech na Broadway a bola preložená do viac ako 20 jazykov. O 19.00 h by sa mal vo všetkých divadlách zapojených do Noci divadiel, teda aj v Trenčíne, ozvať spoločný potlesk.

"Po ňom bude divadelná noc v kine Hviezda pokračovať v priestoroch Prvej komornej divadelnej scény, kde sa predstavia mladí kosovskí umelci tragikomédiou Demolácia Eiffelovej veže a o 19.30 h sa v divadelnej sále začne divadelné predstavenie Čínska stena v podaní domáceho Divadla Normálka autorské. Vstup na túto komédiu je zdarma," uviedla Ságová s tým, že divadelný maratón ukončí repríza inscenácie Blázon podľa predlohy francúzskeho autora Patricka Grégoire.