Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Mestské zastupiteľstvo v Prievidzi bude mať naďalej 25 poslancov

Obyvatelia Prievidze sa môžu tešiť z osvetlenia najvýznamnejších pamiatok mesta. Mesto Prievidza osvetlilo dva kostoly - piaristický Kostol Najsvätejšej Trojice a farský Kostol sv. Bartolomeja. Na snímke farský Kostol sv. Bartolomeja. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V prvom a treťom volebnom obvode bude záujmy obyvateľov hájiť po šesť poslancov, v druhom a štvrtom po päť, po jednom poslancovi si budú voliť obyvatelia v piatom, šiestom a siedmom volebnom obvode.

Prievidza 10. augusta (TASR)- Záujmy obyvateľov v mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Prievidzi bude v budúcom volebnom období naďalej hájiť 25 poslancov. Rozhodol o tom na svojom rokovaní tento týždeň terajší mestský parlament.

"Rovnako ako počet poslancov zostane zachovaný aj počet volebných obvodov v tomto končiacom volebnom období. V Prievidzi bude sedem volebných obvodov. Prvý je centrum Starého mesta, Piesky a Necpaly, druhý je sídlisko Píly, tretí je sídlisko Nové Mesto a Zapotôčky, štvrtý sú Kopanice. Ako samostatné volebné obvody sme zachovali štvrte Malú Lehôtku, Veľkú Lehôtku a Hradec," ozrejmil vedúci kancelárie primátorky mesta Alojz Vlčko.

K 16. júlu tohto roka mala Prievidza 47.197 obyvateľov, z toho 830 boli cudzinci. V prvom a treťom volebnom obvode bude záujmy obyvateľov hájiť po šesť poslancov, v druhom a štvrtom po päť, po jednom poslancovi si budú voliť obyvatelia v piatom, šiestom a siedmom volebnom obvode.

Dvadsaťpäťčlenné MsZ mala Prievidza po prvý raz v tomto volebnom období. K zníženiu členov z pôvodných 31 pristúpilo mesto pred štyrmi rokmi v nadväznosti na znenie zákona o obecnom zriadení vzhľadom na pokles obyvateľov, ktorých bolo menej ako 50.000.