Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Letnú turistickú sezónu v Bojniciach otvorí strašidelný sprievod

Na snímke Bojnický zámok, archívna snímka Foto: TASR/Alexandra Mošková

Ponuku podujatí doplní aj Medové leto, prezentácia remesiel, výstava sôch, pouličné divadlo či na jeseň slávnosti tekvíc.

Bojnice 12. marca (TASR)- Hudobný festival Bojnické hudobné leto, jazzový festival či tradičné jarmoky čakajú na Bojničanov i návštevníkov mesta v rámci blížiacej sa letnej turistickej sezóny. Kúpeľné mesto si tento rok pripomenie i 905. výročie prvej písomnej zmienky, a to aj autorským muzikálom.

"Tohto roku letnú turistickú sezónu otvoríme už 21. apríla. Vlastne sme spojili sily so zámkom, keďže organizuje pri príležitosti 25. výročia Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel sprievod a pri tejto príležitosti by sme pomyselne otvorili brány mesta," načrtla riaditeľka Kultúrneho centra (KC) Bojnice Emília Belianska.

Posledný aprílový a prvé dva májové týždne budú podľa nej patriť tradičným jarmokom, na návštevníkov i obyvateľov mesta čaká i stavanie mája. "Nosnou časťou celej letnej turistickej sezóny je tak ako po iné roky Bojnické hudobné leto na zámku, okrem toho prinášame nové podujatie, sú to Jazzové Bojnice, festival jazzu a inej hudby," priblížila.

"Mesto v tomto roku čaká pomerne veľké výročie, je to 905. výročie prvej písomnej zmienky. Oslavy pripravujeme na 16. júna, v rámci nich bude uvedený aj muzikál z dielne Základnej umeleckej školy. Na oslavy pozveme i partnerské mestá," dodala Belianska.

Ponuku podujatí tiež doplní Medové leto, prezentácia remesiel, výstava sôch, pouličné divadlo či na jeseň slávnosti tekvíc. V Bojniciach si rovnako ako v iných mestách pripomenú v októbri i výročie vzniku prvej Československej republiky, v tejto súvislosti bojnické kultúrne centrum pripravuje špeciálnu tančiareň.

Viacero podujatí bude KC Bojnice organizovať v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región horná Nitra- Bojnice (OOCR RHNB). Mesto v tejto súvislosti na základe rozhodnutia poslancov vloží do OOCR RHNB i mimoriadny členský príspevok vo výške 35.000 eur.