Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Ihrisko na sídlisku Kopanice v Prievidzi zrekonštruujú

Prievidza. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Dôvodom je nevyhovujúca kvalita súčasného asfaltového povrchu.


Prievidza 24. júla (TASR)- Ihrisko pri Centre voľného času (CVČ) v Prievidzi prejde rekonštrukciou. Úpravy sa dočká i okolitá zeleň, informoval vedúci kancelárie primátorky mesta Alojz Vlčko.

"Po viacerých rekonštrukciách interiéru voľnočasového centra sa mesto rozhodlo investovať do zveľadenia exteriérového ihriska. Dôvodom je nevyhovujúca kvalita súčasného asfaltového povrchu," uviedol ďalej Vlčko.

Rekonštrukcia podľa neho počíta s frézovaním pôvodnej asfaltovej vrstvy ihriska, pričom pre potreby stavby dočasne podklad spevnia a po tejto fáze dôjde k položeniu novej asfaltovej vrstvy. "Projekt rovnako počíta s úpravou okolia ihriska vrátane revitalizácie verejnej zelene," doplnil.

Mesto už uzatvorilo zmluvu s dodávateľom prác, je ním spoločnosť Strabag, s.r.o. so sídlom v Bratislave. Celkové náklady na rekonštrukciu športoviska predstavujú 34.660,13 eura.

"Prievidzské CVČ prináša čoraz viac zaujímavých možností mimoškolských a voľnočasových aktivít pre deti a mládež. Obľubu si získavajú aj denné tábory, ktoré pomáhajú rodičom vyriešiť program pre deti počas prázdnin. Interiér centra bol obnovený už viacerými rekonštrukciami. Teraz sa chceme zamerať na úpravu vonkajšieho ihriska, ktoré prinesie pre deti lepšie podmienky na športové vyžitie," ozrejmila primátorka Katarína Macháčková.

Mesto chce podľa nej postupne v areáli obnoviť aj ďalšie prvky tak, aby sa dal čo najlepšie využívať na športovanie.