Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

V Rybanoch horela hospodárska budova

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príčiny požiaru, ktorý hasičom nahlásili krátko po 1.00 h, zisťujú.

Rybany 1. októbra (TASR)- V Rybanoch v okrese Bánovce nad Bebravou horela v nedeľu (30.9.) v noci hospodárska budova. Príčiny požiaru, ktorý hasičom nahlásili krátko po 1.00 h, zisťujú. TASR o tom v pondelok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Na zásah postupne vyslali štyroch príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Bánoviec nad Bebravou s dvoma kusmi techniky a troch hasičov z Partizánskeho s jedným vozidlom. Objekt bol po ich príchode celý zasiahnutý plameňom, pričom v jeho tesnej blízkosti sa nachádzal rodinný dom.

"Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie požiaru tri hasebné prúdy za súčasného rozhrabávania požiariska a ochladzovania vedľa stojaceho rodinného domu. Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj dvaja členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Veľké Hoste s jedným cisternovým vozidlom," opísal Petrík.

Po likvidácii požiaru, krátko pred 4.30 h, požiarisko príslušníci HaZZ podľa neho skontrolovali a následne odovzdali starostovi obce. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal.