Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlovské kino má netradičné využitie, slúži aj ako herňa

Ilustračné foto Foto: TASR

Nielen sledovať filmy, ale i hrať hry na konzolách, môžu návštevníci v handlovskom zdigitalizovanom kine.

Handlová 23. januára (TASR) - Nielen sledovať filmy, ale i hrať hry na konzolách, môžu návštevníci v handlovskom zdigitalizovanom kine. Nové využitie kinosály je podľa vedúceho Filmového klubu Rebel Romana Martincu, ktorý túto zaujímavosť do Handlovej priniesol, slovenským unikátom.

"Hľadali sme ďalšie využitie projektora a vymysleli sme službu, ktorú sme pomenovali game maniak. Ľudia si môžu doniesť svoju hernú konzolu, najlepšie s bezdrôtovými ovládačmi, zanesú ju do premietacej kabíny so svojimi hrami, kde ich napojíme, idú do hľadiska a hrajú hry. My vlastne dávame do prenájmu kinosálu a projektor," uviedol Martinca.

Ako doplnil, k myšlienke netradičného využitia kinosály ho inšpiroval kamarát, ktorý má predajňu s hrami, kde sa raz do mesiaca spolu so svojimi kamarátmi zavrie a celú noc hrajú hry. "Ja som mu ponúkol, že by to mohli skúsiť u nás v kine. Samozrejme, najskôr som to vyskúšal so svojou konzolou, ako to funguje, či je dobrý obraz, aký je tam zvuk. Bolo to dobré, tak jednu noc hraním hier absolvovali," priblížil.

Vedúci filmového klubu hľadal inšpiráciu v iných kinách na Slovensku, no nikde takéto využitie nenašiel. Podarilo sa mu to až v malom kine v Česku. "Zavolal som vedúcej, ona mi povedala, že to robia tiež takýmto spôsobom, že dávajú do prenájmu sálu a projektor," objasnil.

Kino prešlo na premietanie digitálnou technológiou v septembri 2014 a prenájom sály pre hráčov ponúka od novembra toho istého roku. "Viac túto službu využili cezpoľní, nie Handlovčania. Mali sme tu hráčov z Trnavy, Jaslovských Bohuníc, Pravenca, Prievidze a na Valentína je nahlásená skupina z Bratislavy," priblížil Martinca. Ako poznamenal, z netradičného využitia kina boli jeho návštevníci, ktorí túto službu využili, nadšení. "Je to úplne iný zážitok ako v obývačke. Plátno má uhlopriečku 11 metrov, je tu priestorový zvuk, aj atmosféra s tlmeným svetlom, je to úplne iné," dodal.