Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlovčan mal spreneveriť peniaze na materiál na vybudovanie altánku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Obvinený po telefonickej objednávke na zhotovenie altánku v v marci 2017 prevzal od 32-ročného muža zálohu vo výške 1200 eur, ktorá bola určená na kúpu materiálu. Výstavbu nerealizoval.

Handlová 1. marca (TASR) - Obvineniu z prečinu sprenevery čelí 41-ročný muž z Handlovej. Ten spreneveril peniaze, ktoré boli určené na materiál na výrobu altánku, informoval vo štvrtok TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Obvinený po telefonickej objednávke na zhotovenie altánku v v marci 2017 prevzal od 32-ročného muža zálohu vo výške 1200 eur, ktorá bola určená na kúpu materiálu. Zároveň sa dohodli, že altánok zrealizuje do júla 2017," opísal Kudlička.

Handlovčan podľa jeho ďalších slov v stanovenom čase dohodnutý altánok nezrealizoval a ani nedoručil žiadny materiál na výrobu altánku s výnimkou zabetónovania štyroch pozinkovaných pätiek na hranoly v hodnote 42 eur. "Zvyšné peniaze vo výške 1158 eur si obvinený ponechal a použil pre vlastnú potrebu. Poškodenému mužovi peniaze doteraz nevrátil. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodal.