Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlová hľadá nového hlavného kontrolóra

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Uzávierka prihlášok záujemcov o funkciu bude 29. marca, posudzovať ich bude päťčlenná komisia 3. apríla.

Handlová 27. februára (TASR)- Handlová hľadá nového hlavného kontrolóra. Dane Bedušovej, ktorá je v súčasnosti na tomto poste, totiž končí funkčné obdobie. Samospráva vyhlásila termín voľby na polovicu apríla, uchádzačov bude skúšať i z ich vedomostí.

Uzávierka prihlášok záujemcov o funkciu bude 29. marca, posudzovať ich bude päťčlenná komisia 3. apríla. Nového hlavného kontrolóra budú mestskí poslanci vyberať 12. apríla na riadnom rokovaní mestského zastupiteľstva. Kandidáti, ktorí splnili podmienky na funkciu, predstavia počas desiatich až 15 minút poslancom svoj zámer a prínos na pozícii hlavného kontrolóra, po prezentácii si budú ťahať po jednej otázke zo zákona o obecnom zriadení, podvojného účtovníctva a právnych predpisov. Na záver budú odpovedať na otázky poslancov. Nového hlavného kontrolóra následne poslanci vyberú v tajnej voľbe.

Hlavný kontrolór by mal svoju funkciu zastávať šesť rokov od 18. apríla tohto roka, a to na plný pracovný úväzok. V zmysle zákona o obecnom zriadení mu prináleží plat vo výške súčinu priemernej mesačnej mzdy zamestnancov v národnom hospodárstve za predchádzajúci kalendárny rok a koeficientu podľa počtu obyvateľov.

Termín a náležitosti voľby hlavného kontrolóra a jeho pracovný čas schválili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom minulého týždňa.