Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Dôchodca sa v Nitrianskom Rudne so sekerou v ruke vyhrážal manželke

Ilustračné foto Foto: TASR

Muž opakoval manželke, že ju zabije, napokon ju udrel päsťou do hlavy.

Nitrianske Rudno 19. novembra (TASR) - Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 16. novembra poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru z Nitrianskeho Rudna (okres Prievidza) 63-ročného dôchodcu z tej istej obce.

"Obvinený v uvedený deň dopoludnia v kotolni rodinného domu vulgárne nadával svojej 61-ročnej manželke. V ruke mal sekeru, oháňal sa ňou smerom k nej a opakoval, že ju zabije," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. Krátko po obede sa dôchodca svojej manželke v kuchyni ich rodinného domu vyhrážal znova, opäť bol vulgárny a udrel ju päsťou do hlavy. "Zasiahol najmä jej ucho, pričom žene spôsobil zranenie s časom liečenia do sedem dní," spresnila.

Poverený policajt spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie agresívneho dôchodcu, čo sudca Okresného súdu v Prievidzi akceptoval a muža v utorok (18.11.) vzali do väzby. "Obvinenému dôchodcovi v prípade uznania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala Antalová.