Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Cyklotrasa v prievidzkom Mestskom parku by mala byť realitou už v lete

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Pre cyklistov by mala byť k dispozícii trať dlhá 490 metrov.

Prievidza 5. marca (TASR) - Výstavbu chodníka pre cyklistov a korčuliarov v Mestskom parku avizovala prievidzská samospráva ako jednu zo svojich plánovaných investičných akcií ešte v závere minulého roka. Radnica v týchto dňoch vyhlásila na dodávateľa prác verejné obstarávanie, cyklotrasa by mala vyrásť v parku počas letných mesiacov.

Predmetom obstarávania je vybudovanie asfaltového chodníka širokého tri metre a dlhého 490 metrov. Jeho súčasťou bude aj vybudovanie verejného osvetlenia, osadenie mestského mobiliáru, dopravného značenia a sadové úpravy okolitej zelene.

Podľa slov primátorky Prievidze Kataríny Macháčkovej samospráva chce mestský park oživiť a priblížiť ho k parkom, ktoré sa nachádzajú v západnej Európe. "Taktiež chceme docieliť, aby ľudia športovali, chceme im vytvárať na šport zodpovedajúce a vhodné podmienky," uviedla.

Financie na budovanie cyklotrasy pôjdu z rozpočtu mesta, ide o sumu 190.000 eur bez DPH. V lokalite mestského parku má podľa ďalšieho pripraveného projektu vyrásť aj fitnes športovisko na štýl work-outového ihriska. Zámerom prievidzskej radnice je v tejto lokalite postupne budovať a dopĺňať komponenty ihrísk a športovísk, ktoré by opätovne oživili blízky športový areál pri Základnej škole Sama Chalupku.