Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Colníci zaistili v aute pri Drietome takmer dva kilogramy marihuany

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Je to jeden z najväčších záchytov marihuany v posledných rokoch vo finančnej správe.

Drietoma 2. marca (TASR) - Takmer dva kilogramy marihuany v jednom z áut zaistili trenčianski colníci počas štvrtkovej (1.3.) kontroly pri bývalom hraničnom priechode Drietoma. Je to jeden z najväčších záchytov marihuany v posledných rokoch vo finančnej správe, informovala v piatok TASR hovorkyňa Colného úradu Trenčín Renáta Peťovská.

Tmavé osobné auto imatrikulované v Slovenskej republike zastavili colníci na cestnej komunikácii pri výkone svojej bežnej kontroly. "Osoba, ktorá toto auto viedla, bola viackrát colníkmi vyzvaná na vyjadrenie, či preváža tovar podliehajúci colnému dohľadu alebo spotrebným daniam. Vodič vykazoval známky nervozity a na položené otázky odpovedal, že takýto tovar nevezie," opísala Peťovská.

Colníci sa podľa nej rozhodli vykonať v prítomnosti vodiča kontrolu vnútorných priestorov vozidla aj so služobným psom, ten pozitívne označil športovú tašku umiestnenú za sedadlom vodiča na podlahe vozidla. "Na otázku colníkov, čo sa nachádza v tejto taške, vodič odpovedal, že ide o marihuanu v množstve približne dva kilogramy, ktorú zakúpil v Českej republike," ozrejmila.

Podozrivú osobu i drogy odovzdali colníci privolaným policajtom na ďalšie konanie. "Tento záchyt sa podaril colníckemu služobnému psovi Hugovi. Je to päťročný nemecký ovčiak, špeciálne vycvičený na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Vedie ho nemenej úspešný psovod, ktorý bol v roku 2017 v rámci finančnej správy ocenený v kategórii drogy ako psovod roka 2017 s najvyšším počtom záchytov podozrivých látok počas výkonu colných kontrol," dodala Peťovská.