Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Čereňanoch pribudlo detské i multifunkčné ihrisko

Ilustračná snímka Foto: TASR - Jakub Kotian

Ďalšie ihrisko majú v pláne Čereňany postaviť pri bytových domoch, ktoré aktuálne v obci budujú, určené má byť pre menšie deti.

Čereňany 11. augusta (TASR) - V Čereňanoch (okres Prievidza) pribudla v uplynulom období dvojica nových ihrísk. Jedno je pre deti, druhé, multifunkčné, môžu využívať aj dospelí, informoval TASR starosta obce Ján Mokrý.

Projekty na ihriská, ktoré obec financovala i z dotácií, mala už pripravené. "Ihrisko pre deti vo veku od štyroch do 14 rokov s hracími prvkami sa nachádza v areáli so stromami, je drevené, pričom 10.000 eur na jeho vybudovanie sme získali od Ministerstva financií SR a ďalšie peniaze sme mali z vlastných zdrojov," načrtol Mokrý.

Ihrisko má podľa neho obec v pláne ešte rozšíriť o nové lavice, koše na odpad a stojany na bicykle. "Budúci týždeň začíname robiť okolo neho plot s dĺžkou asi 80 metrov. Zabránime tak tomu, aby deti vychádzali na chodník a potom na hlavnú cestu. Chceme tam dať i fontánku na pitnú vodu," ozrejmil. Ďalšie ihrisko majú v pláne Čereňany postaviť pri bytových domoch, ktoré aktuálne v obci budujú, určené má byť pre menšie deti.

"Projekt na vybudovanie multifunkčného ihriska mala obec pripravený už od bývalého vedenia, a to aj so stavebným povolením za celkovú sumu 97.000 eur. Podal som žiadosť a potom nám aj schválili dotáciu 40.000 eur, len sme ju nezobrali, lebo sme nemali 57.000 eur na spolufinancovanie," spomenul ďalej starosta.

Bolo mu podľa neho ľúto zobrať si úver 57.000 eur, preto si obec odkladala financie a za štyri roky si tak nasporila prostriedky na vybudovanie multifunkčného ihriska. "To nás vyšlo na takmer 50.000 eur, pričom 10.000 eur sme dostali od Slovenského futbalového zväzu," dodal.