Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok navštívilo vlani viac ako 220.000 ľudí

Komnaty Bojnického zámku. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Okrem tradičných podujatí, ako je Medzinárodný festival duchov a strašidiel či Rozprávkový zámok, ponúkli návštevníkom i nové, pod názvom Všetci na zámok!, ktoré priblížilo život panstva v minulosti.

Bojnice 25. januára (TASR) - Komnatami a nádvoriami Bojnického zámku prešlo v minulom roku 226.819 návštevníkov. V porovnaní s rokom 2013 tak návštevnosť stúpla o takmer 30.000 ľudí. TASR informovala Kamila Píšová, vedúca oddelenia múzejnej komunikácie a služieb návštevníkom Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice.

Do výsledného počtu sú zaradení návštevníci, ktorí absolvovali klasické denné i nočné prehliadky zámku, podujatia, tematické výstavy i návštevníci, ktorí boli na prehliadke prvé nedele v mesiaci, keď je vstup na zámok bezplatný.

"Okrem tradičných podujatí, ako je Medzinárodný festival duchov a strašidiel či Rozprávkový zámok, sme našim návštevníkom vlani ponúkli i nové pod názvom Všetci na zámok!, ktoré priblížilo život panstva v minulosti," priblížila Dáša Michalcová z oddelenia marketingu a tvorby animovaných programov.

Ako pokračovala, podujatia sprevádzali i tematické výstavy, pričom stále aktuálnou je Tortúra o inkvizičných praktikách v minulosti. "Stálu expozíciu sme zase doplnili o zbierku gotického umenia v Päťhrannej veži. Od minulého roka si tiež naši návštevníci môžu pozrieť Bojnický oltár na svojom pôvodnom mieste, a to v zámockej kaplnke, a tiež barokový luster, pravdepodobne najväčší v strednej Európe, ktorý sme inštalovali v Huňadyho sále," dodala.