Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri dopravnej nehode na diaľnici utrpel ťažké zranenie vodič kamiónu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pri obci Beluša došlo k dopravnej nehode. Vodič nákladného auta Renault narazil do zvodidiel a následne strhol prudko riadenie vľavo. Spôsobil tak zrážku s ťahačom nákladného auta Scania.

Beluša 7. novembra (TASR) – Na diaľnici D1 pri obci Beluša sa vo štvrtok (6.11.) predpoludním stala dopravná nehoda, ktorá si vyžiadala zranenie vodiča kamiónu. TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Vodič z Ružomberka jazdil na nákladnom motorovom vozidle Renault Midlum v pravom priebežnom pruhu diaľnice D1. Z neznámych príčin prešiel s vozidlom vpravo mimo cestu a narazil do zvodidiel. Následne strhol prudko riadenie vľavo a vošiel do jazdnej dráhy 34-ročného vodiča z Dubnice nad Váhom jazdiaceho na nákladnom vozidle Scania. Vodič Scanie aj napriek prudkému brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť a narazil ťahačom do kabíny Renaultu a potom aj do zvodidiel po ľavej strane diaľnice," priblížila Antalová.

Ako dodala, pri nehode utrpel ťažké zranenie 54-ročný vodič Renaultu. Vodiča Scanie diaľniční policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Zranený vodič nebol pre zranenia schopný vykonať dychovú skúšku, preto mu bola odobratá krv v nemocnici. "Policajti museli odkloniť dopravu z diaľnice na vyše dve hodiny. Na vozidlách vznikla celková škoda asi 17.000 eur. Príčina a miera zavinenia sú v štádiu vyšetrovania," uzavrela policajná hovorkyňa.