Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín vyhral v predĺžení nad hosťujúcou Skalicou

Ilustračné foto Foto: TASR - Henrich Mišovič

Trenčania chceli proti poslednej Skalici nadviazať na dobré novoročné výsledky.

Trenčín 9. januára (TASR) -

Dukla Trenčín - HK 36 Hant Skalica 3:2 pp a sn (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 37. Razingar (Hlinka, Mikula), 39. Mikula (Nemec), roz. nájazd Melichárek - 14. Jankovič (Štumpf, Školiak), 24. Štumpf (Školiak, Drtina). Rozhodovali: Jonák – Orolín, Výleta, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1330 divákov.

Trenčania chceli proti poslednej Skalici nadviazať na dobré novoročné výsledky. Od úvodu hrali aktívne. Už v 4. min nabral rýchlosť Mikula a prekorčuľoval brániacich hráčov. Jeho pokus mierený pod hornú žŕdku sa do bránky nezmestil. Prvé oslabenie prežili hostia bez ujmy a postupne sa domácim vyrovnali. V 12. min šiel na trestnú lavicu Švec a Skalica sa ujala vedenia. Nahodený puk Konrád vyrazil k Jankovičovi, ktorý do odkrytej brány otvoril skóre zápasu. O necelú minútu mohla pridať druhý gól dvojica Brendl – Mráz. Hosťom narástli krídla a domáci malé plné ruky práce. V závere úvodnej časti hry Školiak zoči-voči gólmanovi nestihol v rýchlosti dobre spracovať puk.

Po prestávke pokračoval dobrý hokej. Na začiatku 24. min vypálil z ľavého kruhu Štumpf a Skalica viedla dvojgólovým rozdielom. O dve minúty využil striedanie súpera Melichárek, jeho pokus Romančík plecom vyrazil na ochrannú sieť. Trojgólové vedenie mohol tímu zo Záhoria vydolovať Stloukal, keď vo vzduchu trafil skackajúci puk, no s Konrádom hrala konštrukcia bránky. V polovici zápasu mal kontaktný gól na hokejke Lintner. Po sóle cez celé klzisko v samostatnom nájazde na brankára nevyzrel. Domáci kolektív sa snažil čo najviac tlačiť do nebezpečných priestorov. Razingarove šance však úspechom neskončili. Aktivita Dukly priniesla úspech v závere prostrednej časti hry. Tretia šanca v podaní slovinského útočníka už bola gólová, keď za Romančíkov chrbát dostal odrazený puk. Vyrovnať sa ešte do druhej sirény podarilo Mikulovi, ktorý spolu s Nemcom využil zaváhanie brankára.

Skalicu mohol opäť poslať do vedenia poslať Brendl. Pohybom oklamal protihráčov, jeho strela spomedzi kruhov ale skončila na výstroji Konráda. Následné dve presilové hry Trenčína v krátkom časovom slede čisté šance nepriniesli. Vo zvyšku riadneho hracieho času sa už tímy strážili a zápas dospel do predĺženia. V ňom boli bližšie k dvom bodom Záhoráci, no o všetkom napokon rozhodli až samostatné nájazdy. V nich sa ako jediný až v šiestej sérií presadil Melichárek.

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Prvá tretina nebola z našej strany zlá. Hráči si vytvorili šance, ale podobne ako celú sezónu, ani teraz sme ich nepremenili. Dostali sme dva góly v oslabení, čo sa príliš často nestáva. Súpera to dostalo na koňa. Následne sme si vytvorili tlak, z ktorého vzišli dva góly. Záver bol opatrný, hostia boli v predĺžení lepší. Pri nájazdoch bol hviezdou Konrád."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Čo sa týka dnešného zápasu, hráčom nemôžem nič vytknúť. Hrali to, na čo mali, poctivo bránili a celkom dobre sa nám podarilo ubrániť hlavne presilové hry súpera. Škoda chyby v závere druhej tretiny, no napriek tomu musím nášho brankára pochváliť. Berieme odtiaľto bod, v polovici zápasu to vyzeralo, že máme na viac."