Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Nagy potvrdil streleckú formu aj v náhradnom drese

Na archívnej snímke vľavo hráč HC Košice Ladislav Nagy, vpravo hráč HK Poprad Arturs Salija v zápase 27. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice – HK Poprad 27. novembra 2018 v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Málo vídaná situácia vznikla po tom, čo Nagy dostal zásah pukom do brady. Rana mu napriek ošetreniu krvácala.

Košice 3. decembra (TASR) - Kapitán HC Košice Ladislav Nagy sa zásluhou výbornej streleckej formy usadil na čele produktivity aj strelcov Tipsport ligy. V zápase 29. kola proti Dukle Trenčín (4:0) mu formu nevzala ani kuriózna zmena dresu, po zásahu s tradičným číslom 27 pridal gól aj so 16-tkou. "Je to zaujímavé, ešte sa mi to nestalo," priznal.

Málo vídaná situácia vznikla po tom, čo Nagy dostal zásah pukom do brady. Rana mu napriek ošetreniu krvácala. "Mal som krvavý dres a hlavný rozhodca ma upozornil, aby som si ho vymenil, lebo hrozil dvojminútový trest," poznamenal Nagy. V tom čase už mal na konte gól na 3:0 z úvodu tretej tretiny. Po výmene dresu nastala nečakaná zmena, na ktorú upozornil aj miestny hlásateľ. Nagy dohral zápas v drese bez menovky a s netradičným číslom 16. Na streleckom apetíte sa to však nepodpísalo, gól dal aj v ňom. "Také niečo sa mi veru ešte nestalo, je to zaujímavé. Niekto je poverčivý, so mnou to však nič nerobilo. Zvláštne však je, že nemáme náhradné dresy s vlastným menom. Snáď ich košický klub zabezpečí," poznamenal kapitán "oceliarov".

Košický tím sa aj zásluhou formy svojho kapitána vyšvihol na 1. miesto v tabuľke. Nagy ťahá už 6-zápasovú sériu s minimálne jedným gólom, počas ktorej skóroval 9-krát. Z uplynulých 9-tich zápasov nedal gól iba v jednom, celkovo má na konte už 24 gólov, čo je už teraz o dva viac, než dosiahol počas celého ročníka 2017/2018. "Zatiaľ mi to padá, som za to, samozrejme, rád, ale dôležité je, že sa pridávajú aj ďalší chalani. Dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie," poznamenal Nagy, ktorého potešil výkon tímu v druhej a tretej časti, "ale prvých 20 minút sme vôbec nehrali dobre. Od druhej tretiny sme však začali lepšie korčuľovať a viac napádať súpera. Potom to už bolo z našej strany oveľa lepšie a napokon sme zaslúžene vyhrali," poznamenal.