Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tipsport Liga

TL: Žilina po samostatných nájazdoch tesne vyhrala nad Trenčínom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas 60 minút sa žiadny z tímov nevedel gólovo presadiť, preto nasledovalo predĺženie.

Žilina 28. októbra (TASR) - Prvá tretina priniesla zaujímavý a vyrovnaný hokej, hoci spočiatku mali prevahu hráči vicemajstra z Trenčína. Z mierneho tlaku ani z úvodnej presilovky v polovici prvej časti však nevyužili nič, a tak sa postupne začali presadzovať aj domáci. Ich tlak ku koncu tretiny silnel, ale nevedeli ho pretaviť do gólu. Najbližšie k nemu mal Hrazdíra, ktorý sa v 19. minúte po chybe hostí na útočnej modrej dostal do brejku, Valent však jeho príležitosť zneškodnil.

V druhej časti pokračovala hokejová bitka o to, kto dá prvý gól, ale brankári aj zakončujúci hráči boli proti. Hra mala dobré tempo, diváci sa nenudili, skóre sa však nemenilo ani v polovici zápasu počas niekoľkých vylúčení na oboch stranách. O čosi viac práce v bráne mal domáci Mikoláš, ktorý v druhej tretine pochytal šance Pardavého, Hudeca, Bližňáka či Vargu. V záverečnej polminúte mohol po chybe hostí a prihrávke Beránka otvoriť skóre Hvila, ale bekhendové zakončenie mu nevyšlo.

Hokej s vysokým nasadením na oboch stranách, ale bez gólov, pokračoval aj v záverečnej tretine. Žilinčania vojakov pritlačili a postupne si vypracovali aj šance, najmä vďaka faulom hostí, ktorí tak v polovici tretiny museli čeliť trom veľmi dobrým presilovkám vlkov. Zmeniť skóre mohli Jenčík a po ňom Surovka v obrovskej šanci v 51. minúte, ale Valenta neprekonali, o pár minút nedostal puk do odkrytej brány ani Bárta. Aktivita oboch tímov pokračovala až do konca riadneho hracieho času. Avšak počas 60 minút sa žiadny z tímov nevedel gólovo presadiť, preto nasledovalo predĺženie. Ani v ňom sa však diváci gólu nedočkali, hoci dobré šance mali domáci Ručkay aj hosťujúci Sojčík a Ölvecký. O víťazovi duelu museli napokon rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich sa až v poslednej piatej sérii ako jediný gólovo presadil Rudolf Huna a rozhodol tak o najtesnejšej výhre Žilinčanov.

Aleš Bachánek, asistent trénera Žiliny: "Sme spokojní s dvoma bodmi a radi, že sme zápas nakoniec vyhrali. Chceli sme nadviazať na výkon z Banskej Bystrice, kde sme dobre bránili. Dnes sme v tom pokračovali. Sme spokojní aj preto, že sme zápas dohrávali bez ďalších dvoch zranených hráčov."

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Od spokojnosti je na našej strane veľmi ďaleko. Jeden bod je pre nás zo zápasu veľmi málo, cieľ bol iný, ale musíme si to rozobrať medzi sebou. Bez streleného gólu sa vyhrať nikdy nedá."

MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Trenčín 1:0 pp a sn (0:0 - 0:0, 1:0)

Rozhodujúci nájazd: Rudolf Huna v 5. nájazde. Rozhodovali: Jonák, T. Orolín – Stanzel, D. Konc ml, vylúčení: 3:5 na 2 minúty, presilovky a oslabenia 0:0, 1329 divákov.

Žilina: Mikoláš – Bagin, Kučný, Žilin, Piegl, Matejka, Pastor, Mendrej – Milý, Podešva, Bárta – Rud. Huna, Surovka, Jenčík – Hvila, J. Ručkay, Beránek – Danielčak, Dom. Rehák, Hrazdíra.

Trenčín:
Valent – Luža, Rýgl, Holenda, Bohunický, Frühauf, Kovář, Niko – Mikula, Sojčík, Radivojevič – Hecl, Ölvecký, Bartovič – Sádecký, Bližňák, T. Varga – Pardavý, J. Švec, Hudec