Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Žilinskí hokejisti podľahli Banskej Bystrici

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Siedmy gól sa hosťom spod Urpína podarilo streliť opäť v nerovnovážnom stave, ale tentoraz v oslabení, keď sa presadil Faille.

Žilina 27. novembra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili nad Žilinou 7:3 na domácom ľade Žiliny.

MsHK DOXXbet Žilina – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:7 (0:3, 3:3, 0:1)


Góly: 27. Žilin (Dom. Rehák, Milý), 36. Bárta (Rud. Huna, Žilin), 39. Síkela (Dubeň, Beránek) – 5. A. Šťastný (Marshall), 12. Asselin (Higgs, K. Sloboda), 16. Higgs (Marshall), 26. Zigo (Higgs, Faille), 30. J. Sýkora (K. Sloboda, Asselin), 32. A. Šťastný (Higgs, Faille), 43. Faille. Rozhodovali: T. Orolin, Snášel – Stanzel, R. Gajan st., vylúčení: 10:4 na 2 min, navyše: J. Ručkay 10+DKZ – Asselin 10 min obaja za nešportové správanie, presilovky: 0:6, oslabenia: 0:1, 523 divákov. Zmeny: Žilina - 30. Mikoláš za Fučíka.

MsHK DOXXbet Žilina: Fučík (30. Mikoláš) – Kučný, Turian, Jankovič, Hudec, Piegl, Žilin, Dubeň – Jenčík, Podešva, Balej – Beránek, Húževka, Rud. Huna - Bárta, J. Ručkay, Hvila – Síkela, Dom. Rehák, Milý - Ondruš

HC Banská Bystrica: Baroš – Nemčík, Marshall, Mihalík, Sloboda, Ďatelinka, Petrinec, Török – Selleck, Higgs, Asselin – Zigo, Faille, Sýkora – Gabor, Češík, Kabáč – Šťastný, Varga

Poslední Žilinčania sa proti majstrovi dostali hneď v úvode do presilovky o jedného a následne na 51 sekúnd o dvoch hráčov, ale nevyužili ich. Navyše Sýkora bol po tom, čo naskočil na ľad z trestnej lavice, pri nájazde na Fučíka faulovaný a do výhody sa dostali Banskobystričania. Vďaka Šťastnému ju aj využili a následne mohli náskok aj zvýrazniť, no pri 81 sekundovej presilovke o dvoch hráčov neboli úspešní. Na 2:0 pre hostí však zvýšili Asselin, keď sa po jeho strele puk od korčule obrancu Kučného dostal do siete. Domáci potom znova vyrobili oslabenie, v 16. min puk po Marshallovej strele dorazil zblízka za Fučíka Higgs.

Skvelý presilovkový výkon hostí pokračoval aj v druhej časti, pretože domáci sa nechávali vylučovať ako na bežiacom páse. Na štvrtý presný zásah hostí z hokejky Ziga síce odpovedal gólom domáci Žilin, ale po piatom góle Sýkoru odišiel z ľadu brankár Fučík a nahradil ho v polovici stretnutia Mikoláš. Aj ten inkasoval v presilovke už na hrozivých 1:6 po druhom góle Šťastného v zápase, ale domácich potom potešil šťastný gól Bártu, ktorého strelu tečoval za Baroša jeden z hostí. V závere tretiny sa presadil aj Síkela, ktorý tečoval pokus od modrej z hokejky Dubeňa.

Siedmy gól sa hosťom spod Urpína podarilo streliť opäť v nerovnovážnom stave, ale tentoraz v oslabení, keď sa presadil Faille. Hostia potom kontrolovali už zápas a domáci nemali nárok na zdramatizovanie jasnej výhry Banskej Bystrice pod Dubňom.

Aleš Bachánek, asistent trénera Žiliny: "Vstúpili sme do zápasu zle. Mali sme k dispozícii presilovku 5 na 3, ktorú sme nevyužili a vlastnou chybou sme si potom všetko pokazili. Zbytočnými faulmi a zlými striedaniami sme dostali súpera na koňa, súper bol v presilovkách efektívny. Môžeme byť akurát spokojní s tým, že sme v hre 5 na 5 boli schopní dať tri góly. V situácii, v ktorej sa nachádzame, sa nám aspoň niečo málo podarilo."

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Naša hra v presilovkách bola dnes neuveriteľná, chlapci ich zahrali skutočne excelentne. V posledných zápasoch sa práve naša hra v presilovkách dostáva do dobrej fazóny. Urobili sme v druhej pár chýb, súper sa trochu vrátil do zápasu, ale v tretej sme hrali už pozornejšie v defenzíve a chlapci si zaslúžia pochvalu za celých 60 minút."