Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Nováčik z Michaloviec predstavil prvých päť posíl

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Slovenskí útočníci Tomáš Hričina a Peter Galamboš pôsobili v sezóne 2018/2019 v HC Košice, Peter Boltun vynechal sezónu zo zdravotných dôvodov.

Michalovce 30. mája (TASR) - Vedenie nováčika hokejovej Tipsport Ligy HK Dukla Michalovce predstavilo päť posíl pre sezónu 2019/2020. Do tímu trénera Miroslava Chudého pribudli útočníci Tomáš Hričina, Peter Galamboš, Peter Boltun a Fín Konsta Mesikämmen a defenzívu posilnil jeho krajan Aki Juusela. Klub informoval o zmenách v kádri na oficiálnej stránke. Novinkou z michalovského klubu je aj angažovanie Petra Bartoša na pozíciu asistenta hlavného trénera.

Slovenskí útočníci Tomáš Hričina a Peter Galamboš pôsobili v sezóne 2018/2019 v HC Košice, Peter Boltun vynechal sezónu zo zdravotných dôvodov. "Sme radi, že trojica Hričina, Boltun a Galamboš prijala našu ponuku. Galamboša s Hričinom poznám z Banskej Bystrice a určite nám pomôžu. Pri Peťovi Boltunovi je dôležité povedať, že je odchovanec michalovského hokeja, jeho srdiečko v zápasoch teda určite bude väčšie. Takisto sme dohodnutí s dvojicou Fínov Akim Juuselom a Konsta Mesikammen a v rokovaní sme aj s trojicou hráčov zo zámoria, ktorých predstavíme po podpísaní zmluvy," uviedol tréner Miroslav Chudý.

Fíni Konsta Mesikämmen a Aki Juusela doteraz pôsobili iba v rodnej krajine. Prvý menovaný odohral v sezóne 2018/2019 29 zápasov v najvyššej fínskej súťaži za Ässät Pori (bilancia 2 góly + 3 asistencie), 23-ročný obranca Juusela pôsobil v minulom ročníku v druhej najvyššej lige, v ktorej mal v drese Imatran Ketterä v 59 zápasoch bilanciu 5 gólov a 9 asistencií.