Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: HK Poprad - HC Košice 4:2 v 3. štvrťfinále

Na snímke vpravo Marek Zagrapan (Poprad) a Ladislav Nagy (Košice) počas tretieho štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 15. marca 2019. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Štvrtý duel je na programe v sobotu 16. marca opäť v Poprade.

Poprad 15. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v piatkovom treťom štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/2019 nad HC Košice 4:2 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

Štvrtý duel je na programe v sobotu 16. marca opäť v Poprade.

HK Poprad - HC Košice 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)

Góly: 36. Ťavoda (Zagrapan), 48. Karalahti (Takáč, Zagrapan), 57. Abdul (Belluš), 60. Svitana (Bondra) - 46. Šerbatov (Dudáš), 59. Hričina (Ignatuškin, Šedivý). Rozhodovali: Stano, Konc st. - Výleta, Kacej, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 4323 divákov.

/stav série: 3:0/

Poprad: Vošvrda - Miner, Brejčák, Katalahti, Petran, Erving, Salija, Ťavoda - Svitana, Mlynarovič, Bondra - Takáč, Zagrapan, Buzzeo - Miller, Heizer, Paločko - Abdul, Paukovček, Belluš

Košice: Laco - Slovák, Koch, Derljuk, Šedivý, Čížek, Dudáš, Pulli - Sýkora, Brophey, Nagy - Spilar, Suja, Petráš - Šerbatov, Ignatuškin, Haščák - Jokeľ, Galamboš, Klíma - Hričina


Popradčania nastúpili bez svojho kapitána Štefana Fabiana. Už po piatich minútach hry mohli ísť "kamzíci" do vedenia. Pred Buzzeom sa na červenej čiare otvorila diaľnica a jeho sólo zastavila až pravá žrď Lacovej bránky. Košice sa pred Vošvrdu dostávali iba sporadicky. Aktívny smerom dopredu bol najmä Haščák. V polovici prvej časti hry spravila hosťujúca obrany hrubú chybu v rozohrávke, po ktorej sa do sólo úniku dostal Zagrapan, no neskóroval. Pred Lacom to viackrát horelo, gól do šatne mal na hokejke Takáč.

V 25. minúte opäť zvonila konštrukcia hosťujúcej bránky, keď Petran napriahol od modrej čiary. V polovici stretnutia sa rovnaká situácia opakovala na opačnej strane po Klímovom zakončení. Gólu sa popradské tribúny dočkali v 36. minúte. Zagrapan poslal puk pred bránkovisko, kde sa najlepšie zorientoval Ťavoda a šikovne do poslal do odkrytej časti bránky. Tesne pred druhou sirénou vystihol rozohrávku súpera Heizer, jeho sólo ale brankár Košíc vychytal.

V 46. minúte vyrovnal tečom Šerbatov, ktorým z metrovej vzdialenosti pred bránkovou čiarou preloboval bezmocného Vošvrdu. Odpoveď domácich na seba nenechala dlho čakať. Na konci biliardovej akcie bol Karalahti a Laco inkasoval po druhý raz. Košičania zvýšili obrátky a "kamzíkov" dostávali pod tlak. Z neho ich vymanil v 57. minúte Abdul - 3:1. Lavička "oceliarov" reagovala oddychovým časom a hostia to skúsili so šiestimi hráčmi. V čase 58:46 znížil na rozdiel jediného gólu dôrazný Hričina. Oddychový čas si vzal aj popradský tréner Stantien. Desať sekúnd pred záverečným klaksónom išiel na opustenú košickú bránku osamotený Bondra, no nepochopiteľne neskóroval. Do hosťujúcej bránky sa až vzápätí dostal puk po Svitanovej strele od modrej čiary. Poprad zdolal pred návštevou roka Košice 4:2 a v sérii hranej na štyri víťazné stretnutia vedú 3:0.

Roman Stantien, tréner HK Poprad: "Bol to veľmi náročný zápas, bolo to vyrovnané do konca. V tej powerplay je to aj o šťastí. Chlapci ukázali srdiečko a bojovnosť. Mali sme viac šancí, mohli sme skôr rozhodnúť. Chlapci ukázali svoju morálku a bojovnosť. Keby mi niekto povedal, že budeme viesť 3:0 proti Košiciam, by som sa na daného človeka díval prekvapene."

Roman Šimíček, asistent trénera HC Košice: "Zápas bol vyrovnaný, bol to kvalitný hokej z oboch strán. My sme v ťažkej situácii a neskladáme zbrane. Stále veríme v obrat, máme nádej a zajtra urobíme všetko preto, aby sme sériu vrátili do Košíc. Nie sme odovzdaný tím. Verím, že táto prehra chlapcov namotivovala."