Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Novým predsedom predstavenstva Pro Hokeja Koval, Slovan akcionárom

Na snímke Juraj Koval Foto: TASR/Martin Baumann

Nové vedenie strešnej spoločnosti pre najvyššiu domácu súťaž chce pozdvihnúť jej úroveň.

Bratislava 10. júna (TASR) - Novým predsedom predstavenstva spoločnosti Pro Hokej, ktorá je riadiacim orgánom najvyššej domácej súťaže, sa stal Juraj Koval. Prezident extraligového klubu HC'05 Banská Bystrica vystriedal na poste Juraja Bakoša. Podľa informácií športového spravodajstva televízie TA3 bude jednou z prvých úloh nového vedenia nájsť výkonného riaditeľa spoločnosti, keďže z tejto funkcie nedávno odstúpil Vladimír Paštinský. Novinkou je aj vymenovanie Slovana Bratislava za ďalšieho akcionára spoločnosti.

Ďalšími členmi predstavenstva Pro Hokej sa stali nový generálny manažér Nitry Miroslav Kováčik spoločne s Milanom Čankym, ktorý v súčasnosti vedie hokej vo Zvolene. Zmeny sa dotkli aj Dozornej rady. "Jej predsedom je pán Mitocha z Trenčína a členmi pán Martinčič zo Skalice a Jaroslav Lušňák z Piešťan," povedal pre TA3 šéf predstavenstva Koval.

Nové vedenie strešnej spoločnosti pre najvyššiu domácu súťaž chce pozdvihnúť jej úroveň. Novinkou je však spolupráca so Slovanom Bratislava, ktorý v súčasnosti rieši, v ktorej súťaži bude v budúcej sezóne pôsobiť. Hoci podal v máji prihlášku do extraligy, prioritou pre neho zostáva KHL. Bez ohľadu na pole pôsobnosti však chce Pro Hokej živiť spoluprácu s osemnásobným slovenským šampiónom. "Slovan sme prijali ako ďalšieho akcionára našej spoločnosti s tým, že sme sa zároveň dohodli na užšej spolupráci bez ohľadu na to, kde bude v budúcom ročníku hrať," dodal Koval.

Jednou z prvých úloh nového vedenia Pro Hokeja bude zaplniť voľné miesto výkonného riaditeľa celej spoločnosti. Z neho pred niekoľkými dňami odstúpil Vladimír Paštinský. "Ak sa s ním nedohodneme na ukončení pracovného pomeru najneskôr do 31. augusta 2015, musíme si vybrať kandidátov, osloviť ich a dohodnúť sa s nimi na tom, aby niektorý z nich mohol funkciu výkonného riaditeľa vykonávať najneskôr od 1. septembra," dodal Koval.