Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Marek Uram sa vrátil zo Žiliny do Nových Zámkov

Bývalý vynikajúci hokejista a dlhoročný slovenský reprezentant Zdeno Cíger otvoril v športovom areáli na Drieňovej ulici v Bratislave svoju hokejovú akadémiu. Bratislava, 25. augusta 2013. Na snímke hokejista Marek Uram. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: TASR/Michal Svítok

Skúsený slovenský hokejový útočník Marek Uram sa vrátil z extraligovej Žiliny do tímu MOL ligy HC Nové Zámky.

Nové Zámky 16. februára (TASR) - Skúsený slovenský hokejový útočník Marek Uram sa vrátil z extraligovej Žiliny do tímu MOL ligy HC Nové Zámky, ktorému stihol cez víkend už aj pomôcť k postupu do semifinále play off nadnárodnej súťaže. Informovala o tom oficiálna internetová stránka novozámockého klubu.

V šatni Nových Zámkov v súčasnosti šarapatí viróza, až 15 z 22-tich hráčov muselo byť pod lekárskym dohľadom. V náročnej situácii sa preto vedenie klubu rozhodlo povolať späť Urama. Majster sveta z Göteborgu 2002 bol dosiaľ na striedavom štarte v Žiline, ktorá prevzala jeho zmluvu, pričom Nové Zámky mali s "vlkmi" dohodu o uvoľnení hráča v prípade potreby. Štyridsaťročný krídelník odohral za Žilinu sedem zápasov s bilanciou jeden gól a dve asistencie. V drese Nových Zámkov nastúpil v tejto sezóne na 22 zápasov, v ktorých nazbieral 33 bodov (10+23).

V rozhodujúcom treťom štvrťfinálovom dueli play off MOL ligy zvíťazili v sobotu Nové Zámky v zostave už aj s Uramom na domácom ľade nad Újpesti TE 5:1 a po triumfe 2:1 v sérii postúpili do semifinále súťaže.