Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Majster z Nitry otvorí Tisport Ligu v repríze finále proti Bystrici

Na snímke hráči Nitry sa radujú zo zisku titulu Majstra SR 22. apríla 2016 v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

Bronzový tím HC Košice privíta v piatok 9. septembra vo východniarskom derby HK Poprad.

Bratislava 9. júna (TASR) - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HK Nitra otvoria nastavajúci ročník Tipsport Ligy v repríze uplynulého finále proti HC'05 iClinic Banská Bystrica. Bronzový tím HC Košice privíta v piatok 9. septembra vo východniarskom derby HK Poprad, nováčik HC Nové Zámky otvorí ročník na ľade HKM Zvolen.

Zostávajúce dvojice vytvorili Dukla Trenčín s MHC Martin a MsHK Žilina s ŠHK 37 Piešťany. "Na štvrkovom zasadnutí športovej rady Tipsport Ligy zloženej z účastníkov najvyššej hokejovej súťaže sa uskutočnilo žrebovanie novej sezóny Tipsport Ligy 2016/2017. Za predpokladu, že prebehnú všetky procedurálne kroky a dôjde k udeleniu všetkých licencií v súlade s pravidlami, prvé kolo odohrajú vyžrebované dvojice 9. septembra," píše sa v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR.

Nitrania otvoria ročník proti tímu, s ktorým ho úspešne zakončili. Finálovú sériu play off nad Banskou Bystricou ovládli 4:2 na zápasy a premiérovo zodvihli nad hlavu slovenský titul. Pod Zoborom bude mať už úvodný duel sezóny zaujímavý náboj. "Za posledné roky je to pre Nitru veľký rival a určite jeden z najatraktívnejších súperov, akého sme mohli dostať. Na zápas sa veľmi tešíme. Bude to sviatok hokeja hneď v 1. kole privítať Banskú Bystricu a veríme, že sa nám podarí vypredať štadión," zaželal si na oficiálnom webe riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik.

Nováčik súťaže z Nových Zámkov, ktorý si vybojoval postup medzi elitu v baráži, chcel na úvod Tipsport Ligy domáci zápas. "Keďže začíname v extralige ako nováčik, možno by bolo dobré odštartovať prvé kolo doma. Pre divákov by to bolo zaujímavejšie. Súpera a rovnako ani miesto, kde budeme hrať, sme si však vybrať nemohli... Na úvod nás čaká kvalitný súper," povedal na oficiálnom klubovom webe tréner Miroslav Chudý.

Mimoriadne pikantnú príchuť bude mať úvodný súboj medzi Zvolenom a Novými Zámkami pre Kamila Brabenca. Tipsportligový veterán patril v uplynulých ročníkov k oporám HKM, 9. septembra sa prvýkrát od odchodu postaví proti nemu v súťažnom zápase. "Za Zvolen som hral dosť dlho, bude to určite i pre mňa pikantný súboj, na ktorý sa teším a budem si ho užívať. Uvidíme, koho ešte v lete náš súper podpíše a či sa posilní, lebo momentálne odtiaľ viac hráčov odišlo ako prišlo," ozrejmil Brabenec.


Program 1. kola Tipsport ligy 2016/2017:

piatok 9. septembra
Dukla Trenčín - MHC Martin
HKM Zvolen - HC Nové Zámky
MsHK Žilina - ŠHK 37 Piešťany
HK Nitra - HC'05 iClinic Banská Bystrica
HC Košice - HK Poprad