Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Majeský dostal za zákrok na Pastora dvojzápasový dištanc

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Ivan Majeský Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťsedemročný Majeský je so 127 minútami druhým najtrestanejším hráčom extraligy.

Praha 17. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ivan Majeský bude chýbať Olomoucu v najbližších dvoch zápasoch. Disciplinárna komisia českej extraligy ho potrestala za zákrok lakťom na hlavu zadáka Vítkovíc Tomáša Pastora, ktorý unikol v zápase pozornosti rozhodcov. Informoval o tom portál iDnes.cz.

Disciplinárka po preštudovaní videozáznamu dospela k záveru, že zákrok Majeského bol vedený mimo zorného uhlu protihráča, ktorý tak mal minimálnu možnosť sa brániť. Obranca Mory sa síce pred zákrokom neodrazil od ľadu, podľa DK však cielene zdvihol a natiahol ruku, aby Pastora zasiahol lakťom do tváre. "Predseda disciplinárnej komisie Karel Holý zákrok vyhodnotil ako zásah do oblasti hlavy a krku a Majeského potrestal nepodmienečným zastavením činnosti na dve súťažné stretnutia. Vzal pritom do úvahy, že Majeský nebol v uplynulých dvoch sezónach disciplinárne trestaný," uviedla disciplinárka vo svojej správe.

Tridsaťsedemročný Majeský nazbieral v tejto sezóne v drese Olomouca v 39 zápasoch osem bodov za 3 góly a 5 asistencií, so 127 minútami je druhým najtrestanejším hráčom extraligy.