Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Poprad zdolal Liptovský Mikuláš

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V predĺžení mohol rozhodnúť po samostatnom úniku Richard Huna, ale trafil iba žrď.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Úvodná pätnásťminútovka veľa vzruchu nepriniesla, ale domáci v nej boli efektívnejší a dvoma gólmi zaskočili "kamzíkov". Najskôr v 11. minúte Róbert Huna, ktorý prepálil Vošvrdu a dve minúty pred koncom mieril do čierneho Kriška. V druhej tretine sa Poprad zlepšil a v 23. minúte kontroval gólom Beluša. V 34. minúte však Tamaši vrátil Liptákom dvojgólové vedenie, hoci jeho gól musel potvrdiť až videorozhodca. Petran však o dve minúty neskôr znížil na rozdiel gólu a domáci išli do kabín s tesným náskokom. V tretej tretine mohol Poprad najskôr vyrovnať v presilovke, ale podarilo mu to až v tej druhej, keď presne mieril Patrik Svitana. Záver bol dramatický. Najskôr v 58. minúte naklonil misky váh na stranu domácich Števuliak, ale Poprad minútu pred koncom tretieho dejstva odvolal brankára a pri hre 6 proti 4 vyrovnal zásluhou Macíka. V predĺžení mohol rozhodnúť po samostatnom úniku Richard Huna, ale trafil iba žrď. V samostatných nájazdoch uspeli iba Popradčania Belluš a Svitana, hostia sa tak mohli radovať z dvoch bodov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 4:5 pp a sn (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 11. Ró. Huna (Sukeľ, Ri. Huna), 18. Kriška (Ró. Huna, Ri. Huna), 34. Tamaši (Nádašdi), 58. Števuliak (Piatka, Lištiak) – 23. Belluš (Macík, Paukovček), 35. Petran (Macík, Paukovček), 50. P. Svitana (Mlynarovič, Fabián), 60. Macík, rozhodujúci sn Belluš. Rozhodcovia: Orolín, Rencz – Vincze (obaja Maď.), Šoltés, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 235 divákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nemec, Suchý, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Fereta, Žiak – Kriška, Róbert Huna, Richard Huna – Uram, Tamaši, Sukeľ – Števuliak, Piatka, Lištiak – Vybíral, Uhrík, Oško.

HK Poprad: Vošvrda – Petran, Salija, Fabián, Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Bondra, Mlynarovič, P. Svitana – Abdul, Zagrapan, Takáč – Belluš, Paukovček, Macík – R. Svitana, Heizer, Kundrik.