Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

HC Košice prepustili z kádra trojicu hráčov

Na snímke Marek Zagrapan (Košice) v prípravnom hokejovom zápase HC Košice - HC Slovan Bratislava v Košiciach 6. augusta 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Oceliari už nepočítajú so službami Tomáša Kloučeka a dvojice útočníkov Mareka Zagrapana a Dušana Pašeka.

Košice 5. septembra (TASR) - Slovenský hokejový majster HC Košice už nepočíta so službami obrancu Tomáša Kloučeka a dvojice útočníkov Mareka Zagrapana a Dušana Pašeka. Ani jeden z nich nebude figurovať na súpiske tímu na sobotňajší duel 4. kola Ligy majstrov proti českému celku Bíli Tigři Liberec.

"V prípade Tomáša Kloučeka a Mareka Zagrapana ide o nenaplnenie očakávaní, s ktorými boli prijatí do mužstva. V prípade Dušana Pašeka je situácia odlišná. Dali sme mu opätovnú príležitosť na návrat po jeho ťažkom a dlhodobom zranení v minulej sezóne, zdá sa však, že následky tohto herného výpadku pretrvávajú, vrátane jeho športovej formy. Pašek nie je hráčom do štvrtého útoku, rátali sme s ním v úlohe lídra, a preto sme sa rozhodli spoluprácu ukončiť aj s ním," uviedol na oficiálnom webe "oceliarov" tréner Anton Tomko.

Na jeho tím čaká v sobotu zápas 4. kola Ligy majstrov proti Bíli Tigři Liberec. Košičania v doterajšom priebehu premiérového ročníka novej súťaže nebodovali. Po prehre 1:2 na ľade Kölner Haie sa rovnaký výsledok zrodil aj v domácom zápase proti Kärpät Oulu. Vo štvrtok si prvé body nepripísali ani v Liberci, keď podľahli domácim "bielym tigrom" opäť tesne 2:3.