Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

V Košiciach bolo vypredané, oceliari strieľali góly iba z presiloviek

Na snímke vpravo hráč Košíc Juraj Cebák pred brankárom Nitry Vlastimilom Lakosilom v zápase 13. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Nitra v Košiciach 14. októbra 2014. Foto: TASR/František Iván

Košických priaznivcov potešili domáci hráči nielen výsledkom 4:0, ale i ziskom troch bodov, čím si udržali prvé miesto v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže.

Košice 14. októbra (TASR) - Cestu na reprízu minulosezónneho finále medzi Košicami a Nitrou si našlo do Steel arény podľa oficiálneho zápisu 8347 divákov a tento údaj znamenal, že bola zaplnená do posledného miestečka. Košických priaznivcov potešili domáci hráči nielen výsledkom 4:0, ale i ziskom troch bodov, čím si udržali prvé miesto v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže.

"Vždy je krajšie hrať pred divákmi a najmä pred takou kulisou aká tu bola dnes. Bolo to úžasné, myslím si, že nám to pomáhalo po celý duel a hnalo dopredu," konštatoval obranca Adam Jánošík, ktorý zaťažil súperovo konto jedným gólom.

Zaujímavosťou duelu bolo to, že všetky góly Košíc padli v početnej výhode. "Chvalabohu, že nám to padalo z presilových hier, zvýšili sme aktivitu smerom do bránky, pridali viac streľby a vyplatilo sa to," uviedol po zápase autor presných zásahov Adam Lapšanský, na ktorého slová nadviazal i Jánošík: "Na tréningoch sme trénovali presilové hry, aby sme ich viac využívali. Určite nám pomôže, že sa nám v nich konečne podarilo skórovať a dúfam, že nám to pôjde takto i ďalších zápasoch."

Pred zaplnenou halou si pripísal tretie čisté konto v prebiehajúcej sezóne brankár Marcel Melicherčík. "Som rád, že sme nedostali gól, ktorý by súpera dostal späť do hry. Aj keby sme nejaký dostali, tak by to bolo jedno, pretože sú dôležité tri body a to je prvoradé," povedal Melicherčík, ktorého prekonali Nitrania iba raz, sekundu po skončení druhej tretiny. "Už pri strele som mal pocit, že tá siréna znela. Síce som išiel chytať puk, nejako to tam záhadne prepadlo o chránič, takže mal som i trošku šťastia," dodal košický brankár, ktorý prispeje za nulu aj nejakou čiastkou do hráčskej pokladne.

Nitra si počas zápasu vytvorila dostatok streleckých príležitostí, no zlyhala v ich premieňaní. "Mali sme dostatok šancí, ale súper dal štyri góly z presiloviek a to rozhodlo. Košice dali po odrazených pukoch góly, nám to dnes chýbalo. Neboli sme na správnych miestach a teda nevyužili to na dorážky," zamyslel sa útočník HK Nitra Richard Lelkeš a pokračoval: "Do Košíc sme išli s tým, že potrebuje uhrať nejaké body, žiaľ nepodarilo sa nám to a budeme musieť niečo zmeniť."

Trénera hostí Antonína Stavjaňu potešila iba hra v rovnovážnom stave, chyby videl v oslabeniach, ale i presilových hrách. "V momente nerovnovážneho stavu sa ukázala pohoda na strane Košíc. Dostali sme dva identické góly po dorážkach, ktoré nepokryl Roman Tománek. Pri našej presilovke si nie sme schopní nájsť priestor a i keď sa tomu venujeme, tak tam niečo škrípe. Pokiaľ nemáme pohodu, tak sme priemerné mužstvo ako každé iné v extralige. Minulosezónna pohoda, ktorá nás dostala na vysoké priečky zatiaľ chýba," snažil sa pomenovať príčiny neúspechu Stavjaňa.