Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Nitra prekvapila v Trenčíne, odváža si tri body

Na snímke uprostred center Nitry Michal Krištof oslavuje gól so spoluhráčmi v zápase 23. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra v sobotu 25. novembra 2017 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pred začiatkom zápasu si prebral domáci hokejista Branko Radivojevič pamätný dres k 37. narodeninám od členov vedenia klubu.

Trenčín 25. novembra (TASR) - Úvod zápasu veľa hokejovej krásy nepriniesol. Oba tímy pôsobili opatrným dojmom a nikto nechcel spraviť úvodnú chybu, ktorá by mohla znamenať prvý gól. Ten padol v 8. min po nenápadnej akcii. Od modrej čiary vystrelil Mikúš a puk šikovne tečoval Krištof. Valent bol bez šance. V 15. min mohol pridať druhý gól "corgoňov" v oslabení Kutálek. Jeho pokus tesne minul žŕdku. Na opačnej strane neuspel Ölvecký. V závere prvej tretiny udreli Nitrania ešte raz. Tvrdou ranou sa presadil Macík, ktorý prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.

Trenčania hľadali hernú pohodu aj v druhej časti hry. V 26. min mohol výrazne nakloniť misky váh na stranu hostí Kutálek, skvelým zákrokom sa prezentoval Valent. O tri minúty sa Dukla predsalen mohla dostať späť do stretnutia, ale vyrazený puk Sojčík nastrelil iba do hokejky brániaceho hráča. V 34. min to už domáci hokejisti prekombinovali. Cebák s Radivojevičom si natoľko prihrávali, až Radivojevič netrafil spätnú prihrávku. "Vojaci" napokon mohli byť radi, že po 40 minútach prehrávali iba o dva góly. Najskôr pred Valentom neuspel Kutálek a v záverečných sekundách nedokázal brankára prekonať Blackwater.

Záverečná tretina priniesla zdramatizovanie. V 46. min odišiel na trestnú lavicu Pupák a domácim sa núkala presilová hra o dvoch hráčov. Tú využil po pár sekundách Radivojevič, keď z priestoru pravého kruhu nedal Lawsonovi žiadnu šancu. Veľká dráma sa však napokon nekonala. Nitra sa do dvojgólového náskoku opäť dostala v 52. min. Pri úniku troch na jedného zakončil do prázdnej brány Paulovič. V závere ešte pridal štvrtý gól hostí Mikúš. Trenčín prehral v tejto sezóne prvý zápas na domácom ľade.

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Góly:
46. Radivojevič (Bezúch) - 8. Krištof (Mikúš, Mezei), 19. Macík (Šille, Csányi), 52. Paulovič (Krištof, Rýgl), 59. Mikúš (Kutálek). Rozhodovali: Hribik, Mrkva – Barviř, Junek, vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Starosta (Trenčín) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4467 divákov

Trenčín: Valent – Starosta, Romančík, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Švec, Pač – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T. Varga, T. Bulík, Marcel Hossa – Hecl, Dlouhý, Mikula – Hudec, Pardavý, Sojčík

Nitra: Lawson – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Pupák, Versteeg – T. Mikúš, Krištof, Paulovič – Šiška, Blackwater, Kutálek – Csányi, Šille, Macík – Fominich, König

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Súper nás svojou taktikou prakticky do ničoho nepustil a v útočnom pásme sme sa iba veľmi ťažko dostávali do šancí. Nitranov bolo ťažké pretlačiť a ich víťazstvo je zaslúžené. V ďalších zápasoch musíme byť odhodlanejší a zdravo drzejší."

Tréner Dukly Trenčín Peter Oremus: Súper nás do ničoho nepustil


Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Musím pochváliť fakt, že sme tento zápas odohrali pred výbornou diváckou kulisou, ktorú si obe mužstvá určite užili. Z tohto duelu odchádzame spokojnejší. Rozhodujúci náskok sme získali už v prvej tretine. Od stavu 0:2 sme už pristúpili k zápasu, akoby to bolo play off. Snažili sme sa z pozornej defenzívy vyrážať do protiútokov. Táto taktika nám vyšla."

Tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa: Domáci sa do nás museli nútiť