Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Mladíci Andrisík a Hrníčko sú na skúške v hokejovom Zvolene

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Obaja sa v auguste pokúsia presvedčiť trénerov o svojich kvalitách a vybojovať si riadne zmluvy.

Zvolen 2. augusta (TASR) - V hokejovom klube HKM Zvolen je počas prípravy na novú tipsportligovú sezónu na skúške aj dvojica útočníkov Martin Andrisík a Dominik Hrníčko. Obaja mladíci sa v auguste pokúsia presvedčiť trénerov o svojich kvalitách a vybojovať si riadne zmluvy.

Andrisík začal uplynulý ročník v drese rivala z Banskej Bystrice, napokon ho zakončil v Detve, okrem toho v ňom nastupoval aj za prvoligovú Trnavu. Svojimi výkonmi si v minulosti vyslúžil i miestenku v reprezentačných výberoch do 17, 18 a 19 rokov. V Tipsport lige si 21-ročný krídelník doposiaľ pripísal za tri sezóny 61 zápasov a v nich 17 bodov (9+8).

O rok starší Hrníčko je odchovanec libereckých "bielych tigrov". V ich drese strávil celú doterajšiu kariéru, a to v extraligovom tíme alebo na farme v prvoligových Benátkach nad Jizerou. V najvyššej českej súťaži má na konte osem zápasov, ďalších päť pridal za Liberec v Lige majstrov. Väčšinu duelov na seniorskej úrovni zatiaľ odohral vo WSM lige, kde za Benátky nazbieral 61 bodov (21+40) v 162 zápasoch. Informáciu priniesla webstránka HKM Zvolen.