Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen schoval slovenskú dvadsiatku do vrecka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Skóre zápasu uzavrel v 58. minúte Halama a spečatil zaslužený triumf favorita 6:1.

Zvolen 25. septembra (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v utorkovom vloženom zápase 7. kola Tipsport Ligy nad HK Orange 20 6:1.



HKM Zvolen - HK Orange 20 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)

Góly: 17. Handlovský, 31. Špirko (Handlovský, Vandane), 37. Handlovský (Vandane), 44. Pöyhönen (Chovan, Obdržálek), 48. Handlovský, 58. Halama (Zuzin, Lušňák) – 50. Fafrák (Kollár). Rozhodovali: Adamec, Novák - M. Kollár, Rojík, vylúčení: 8:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 682 divákov.

Zvolen: Tomek – Drgoň, Roman, Vandane, Pöyhönen, Zeleňák, Ulrych, Andrisík, Černook – Obdržálek, Kytnár, Chovan – Vandas, Špirko, Handlovský – Lušňák, Halama, Zuzin – Šišovský, Holovič, Petráš

HK Orange 20: Sklenár – Štefanka, Golian, Brincko, Švec, Maňák, Boldižár, Kupec, Nahálka – Fafrák, A. Kollár, Giertl – Džugan, Köver, Urbánek – Svitana, Havrila, Zahradník – Lunter, Čenka, Juščák



V bránke Zvolena nastúpil prvýkrát v sezóne od začiatku Tomáš Tomek, ktorý v úvodnej tretine neinkasoval ani v jednom z dvoch oslabení. Favorizovaní domáci hokejisti využili hneď svoju prvú početnú výhodu a Handlovský v 17. minúte po úspešnej dorážke otvoril skóre. V poslednej minúte prvej tretiny ešte mali veľké šance Obdržálek a Špirko, ale brankára Sklenára neprekonali.

Na začiatku druhého dejstva nevyužili mladíci takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov a neskôr za to pykali. V polovici zápasu totiž Zvolenčania využili aj svoju druhú početnú výhodu, keď Špirko po krížnej prihrávke Handlovského zvýšil v 31. minúte na 2:0.

Aj tretí presný zásah dali domáci pri početnej výhode a Handlovský svojim druhým gólom v zápase upravil v 37. minúte na 3:0. Hostia sa v záverečných sekundách ešte postarali o závar pred bránkou Zvolena, ale Tomek si udržal čisté konto.

Zvolenu vyšiel nástup do tretej tretiny a v 43. minúte fínsky obranca Pöyhönen zvýšil už na 4:0. O štyri minúty neskôr potrestal hrúbku hostí Handlovský a zavŕšil hetrik - 5:0. Hosťujúci hokejisti napokon predsa skórovali, keď Kollár v oslabení ideálne našiel Fafráka a ten zoči-voči Tomekovi nezváhal a upravil na 1:5. Skóre zápasu uzavrel v 58. minúte Halama a spečatil zaslužený triumf favorita 6:1.