Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Hokejisti HK Nitra porazili HK Orange

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V poslednej minúte ešte favorit prikrášlil víťazstvo ďalšími dvomi gólmi.

Piešťany 27. septembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili vo štvrtkovom vloženom zápase 8. kola Tipsport Ligy v piešťanskej Easton Aréne nad HK Orange 20 6:2.

HK Orange 20 - HK Nitra 2:6 (1:1, 0:1, 1:4)



Góly: 2. Havrila (Svitana, Boldižár), 43. Fafrák (Kollár) - 16. Scheidl (Rais), 39. Slovák (Lantoši, Mezei), 43. Hrušík (Čaládi, Blackwater), 55. Richard (Morrison, Buček), 60. Rapáč (Fominych), 60. Čaládi (Hrušík, Pupák). Rozhodovali: Jonák, Goga - Synek, Orolin, vylúčení: 6:5 na 2 min., navyše Pätoprstý (Nitra) 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 191 divákov.

HK Orange 20: Sklenár – Štefanka, Golian, Brincko, Švec, Maňák, Boldižár, Kupec, Nahálka – Giertl, Kollár, Fafrák – Urbánek, Köver, Džugan – Zahradník, Havrila, Svitana – Juščák, Mriglot, Lunter

HK Nitra: Foltán – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Versteeg, Rácz, Pupák, Sloboda – Lantoši, Slovák, Blackwater – Buček, Richard, Scheidl – Rapáč, Šiška, Pätoprstý – Fominych, Čaládi, Hrušík


Mladíci sa už v 2. minúte dostali do vedenia, keď brankár Foltán nezareagoval na Havrilov bekhend. V polovici úvodnej tretiny dostal Pätoprstý dvojminútový a navyše osobný trest 10 minút za vrazenie na mantinel, ale domáci tím presilovku nevyužil. Nitrania v 16. minúte však tú ich áno, keď sa v skrumáži po nastrelenej žrdi najlepšie zorientoval Scheidl - 1:1.

V prostrednej časti sa neujali viaceré šance Nitranov, ktorí mohli v 37. minúte pykať po strele Fafráka, ale Foltán bol na mieste. Následne však zamieril na trestnú lavicu Kupec a "dvadsiatka" sa musela brániť veľkému tlaku súpera. Ten napokon vyústil do gólu Slováka po prihrávke Lantošiho spoza bránky - 1:2. Sekundu pred koncom pokus Slobodu skončil na žŕdke, čo potvrdil aj videorozhodca.

V 43. minúte Hrušík zvýšil náskok hostí, ale už o osem sekúnd Fafrák po obrovskej chybe Foltána udržal 20-ku v hre o prvý bodový zisk v novej sezóne - 2:3. Jej nádeje však zmarilo ďalšie vylúčenie Kupca, ktoré v 55. minúte potrestal Richard. V poslednej minúte ešte favorit prikrášlil víťazstvo ďalšími dvomi gólmi.