Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Defenzívu hokejistov Banskej Bystrice vystuží Kanaďan Wishart

Na snímke hráči Banskej Bystrice. Foto: TASR - Branislav Račko

Wisharta draftoval v roku 2006 v 1. kole zo 16. miesta klub NHL San Jose Sharks.

Banská Bystrica 14. júla (TASR) - Slovenský hokejový vicemajster HC '05 iClinic Banská Bystrica posilnil svoju obranu o bývalého hráča NHL Tya Wisharta. Niekdajší kanadský juniorský reprezentant prichádza pod Urpín z nemeckého druholigového klubu Eispiraten Crimmitschau.

"Ty je fyzicky veľmi dobre stavaný hráč s výborným korčuľovaním, ktorým nedisponuje každý obranca jeho postavy. Má výbornú strelu a dokáže tvoriť hru. Veríme, že nám pomôže naplniť najvyššie ciele, ktoré HC '05 iClinic Banská Bystrica má aj v nasledujúcej sezóne," uviedol pre klubový web športový manažér "baranov" Július Koval.

Wisharta draftoval v roku 2006 v 1. kole zo 16. miesta klub NHL San Jose Sharks. Dvadsaťosemročný bek odohral v slávnej profilige v dresoch Tampy Bay a New Yorku Islanders dokopy 26 zápasov so ziskom šiestich bodov (1+5), ďalších 326 zápasov absolvoval v nižšej zámorskej súťaži AHL. Robustný obranca (193 cm, 101 kg) nastupoval aj v nemeckej DEL za Schwenninger Wild Wings či v druhej najvyššej švédskej súťaži Allsvenskan za Mora IK.