Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Brophey a McDowell sa stali novými posilami hokejových Košíc

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Brophey pôsobil v uplynulých troch sezónach v medzinárodnej súťaži EBEL v drese Grazu. O šesť rokov mladší McDowell je už fanúšikom známy z nedávneho pôsobenia v HK Poprad.

Košice 17. mája (TASR) - Vedenie tipsportligového hokejového klubu HC Košice angažovalo dvojicu zámorských hráčov. Najnovšími prírastkami sú kanadský útočník Evan Brophey a americký obranca Jimmy McDowell. Klub o posilách informoval na oficiálnej stránke.

Brophey pôsobil v uplynulých troch sezónach v medzinárodnej súťaži EBEL v drese Grazu. V ročníku 2017/2018 dosiahol v 54 zápasoch bilanciu 11 gólov a 26 asistencií. Predtým hrával v Salzburgu a vyskúšal si aj najvyššiu nemeckú súťaž v drese EHC Mníchov. V EBEL-ke odohral celkovo 219 zápasov, v ktorých získal 136 kanadských bodov za 50 gólov a 86 asistencií. V roku 2005 si ho v drafte NHL z celkového 68. miesta vybrali Chicago Blackhawks, za "čiernych jastrabov" však v prestížnej súťaži odohral iba jeden zápas. Ďalšie tri pridal v drese Colorada Avalanche. „Oboch hokejistov sme mali v hľadáčikoch dlhšiu dobu, takže sme radi, že sa rokovania úspešne ukončili. Evan Brophey je veľmi kvalitný stredný útočník, ktorý spĺňa všetky naše požiadavky a zapadá do našej koncepcie," uviedol tréner HC Košice Roman Šimíček na margo 31-ročného Kanaďana.

O šesť rokov mladší McDowell je už fanúšikom známy z nedávneho pôsobenia v HK Poprad. Za "kamzíkov" odohral celkovo 56 zápasov s bilanciou 2 góly a 17 asistencií. Predtým pôsobil výlučne v nižších zámorských súťažiach. "Je to mladý obranca, o ktorom vieme, čo od neho môžeme očakávať. Na oboch zámorských hráčov sa už veľmi tešíme," poznamenal Šimíček.