Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Hokejová Banská Bystrica angažovala Rosandiča a Kabáča

Na snímke Mislav Rosandič. Foto: TASR/Branislav Račko

Obaja prišli pod Urpín na hosťovanie do konca prestupového obdobia.

Banská Bystrica 30. novembra (TASR) - Vedenie tipsportligového hokejového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica angažovalo obrancu Mislava Rosandiča a útočníka Michala Kabáča. Obaja prišli pod Urpín na hosťovanie do konca prestupového obdobia. Pre TASR to potvrdil riaditeľ klubu Michal Longauer.

"Momentálne máme aj vinou zranení menej obrancov a zároveň hľadáme ofenzívneho zadáka. Mislav nedávno nastupoval v 1. českej lige a tak sme sa dohodli na spolupráci. Hosťovanie nám pomôže preklenúť obdobie, kým sa vrátia absentujúci hráči," uviedol Longauer pre TASR.

Rosandič sa vracia do materského klubu po tom, čo s ním český extraligista HK Mountfield Hradec Králové prerušil zmluvu. V najvyššej českej súťaži nastúpil v aktuálnej sezóne na 15 zápasov, v ktorých získal dva body za asistencie. Nedávno bol na hosťovaní v prvoligovom Přerove, za ktorý odohral tri zápasy (bilancia 1+3).

Rosandičov spoluhráč z bronzového tímu z MS 2015 hráčov do 20 rokov Michal Kabáč zamieril do Banskej Bystrice z Liptovského Mikuláša. Väčšiu časť aktuálnej sezóny však strávil v prvoligových Michalovciach, za ktoré odohral 14 zápasov. Na konto si pripísal 9 kanadských bodov (5+4).