Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili na ľade HK Dukla Ingema Michalovce

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Michalovčania prehrali doma štyri z uplynulých piatich zápasov.

Michalovce 26. januára (TASR) - Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili v piatkovom zápase 39. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 5:1. Pre Humenné to bol prvý triumf vo štvrtom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne. Nováčik súťaže dosiahol druhé víťazstvo za sebou na klzisku súpera a celkovo štvrté.

So 42 bodmi je však naďalej na poslednom 12. mieste súťaže. Michalovčania prehrali doma štyri z uplynulých piatich zápasov.

Hostia išli do vedenia v 18. minúte, keď Lapšanský skóroval v prečíslení. Už o 63 sekúnd viedol nováčik o dva góly po ďalšom protiútoku, v ktorom Pereskokov dorazil strelu Šoltésa. Rovnaký hráč sa presadil aj v 29. minúte v presilovke, keď brankár Škorvánek nezareagoval na jeho strelu - 0:3. Michalovčania sa vrátili do zápasu v 35. minúte, keď Buc našiel voľného Bodáka, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal. Bol to však jediný gól Michalovčanov, ktorí inkasovali štvrtý gól v 52. minúte. Obranca hostí Sredl strelil prvý extraligový gól tvrdou strelou a gólovú bodku za zápasom dal v 59. minúte Lapšanský - 1:5.



Tipos extraliga - 39. kolo:

HK Dukla Ingema Michalovce - HK 19 Humenné 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)

Góly: 35. Bodák (Buc, Michalčin) - 18. Lapšanský (Kuru), 19. Pereskokov (Šoltés), 29. Kuru (Pereskokov), 52. Sredl (Šoltés), 59. Lapšanský (Šoltés, Linet). Rozhodovali: Korba, Žák - Šoltés, Bogdaň, vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0.

Michalovce: Škorvánek - Macejko, Acolatse, Michalčin, Bodák, Drgoň, Bindulis - Daugavinš, Newton, Santos - Heard, Solenský, Valach - Puliš, Suja, Paločko - Kabáč, Buc, Vašaš - Fedor

Humenné: Galimov - Sredl, Novota, Meliško, Jacko, Novický, Ťavoda - Kvasnica, Kuru, Lapšanský - Pereskokov, Linet, Paršin - Vaško, Foss, Šoltés - Handlovský, Krajňák, Horvát - Thomka