Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Žilina doma opäť nebodovala, Trenčínu podľahla 0:2

Hokejisti Trenčína, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Okrem zápasu s dvadsiatkou nevyhrali Žilinčania na vlastnom štadióne v tejto sezóne už ani raz.

Žilina 17. októbra (TASR) - Hneď v úvode zápasu mohla ísť Žilina do vedenia. Šimko bol v samostatnom úniku faulovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Konrád si však poradil a strelecký pokus vyrážačkou zastavil. V polovici úvodného dejstva pritlačili Trenčania, ale nikým nekrytý Švec zakončil zblízka len do Križanovej lapačky. V 14. minúte Mikula šikovne tečoval strelu Andersonsa od modrej čiary a puk prekĺzol medzi Križanove betóny – 0:1. O minútu a pol sa Trenčania tešili druhýkrát, ale predčasne. Výbornú akciu na jeden dotyk domáci brankár zastavil ešte pred bránkovou čiarou.

V prostrednej časti hrali aktívnejšie domáci. Hneď v prvých sekundách neuspel v samostatnom úniku Rusnák, ktorému v rozhodujúcej chvíli skĺzol puk z čepele hokejky. V 28. minúte čakal na prihrávku nikým nekrytý Kubiš, ale pred odkrytou bránou mu puk preskočil ponad hokejku. Rozhodca potom vylúčil v krátkom priebehu dvoch domácich hokejistov a Trenčín dostal k dispozícii 66 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov. Kozák priťukol puk Bokrošovi a ten spoza kruhov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

V záverečnej tretine sa domáci dlhšie nevedeli výraznejšie presadiť, hostia spoľahlivo bránili. Až v 54. minúte sa puk z ničoho nič odrazil k úplne nekrytému Schronerovi, lenže ten zblízka trafil iba Konráda. Žilina potom hrala 105 sekúnd v početnej výhode o dvoch hráčov. Pritlačila, ale strely Dreslera lietali mimo brány a pred bránkoviskom nikto nedokázal dotlačiť puk do siete. Žilinčania tak doma opäť prehrali, okrem zápasu s dvadsiatkou nevyhrali na vlastnom štadióne v tejto sezóne ani raz.

MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Góly:
14. Mikula (Andersons, Nemec), 32. Bokroš (Kozák, Gašparovič). Rozhodovali: Lauff - Jobbágy, Rovenský, vylúčení: 6:7, navyše: Petrovický (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 842 divákov

Hlasy po zápase:
Peter Mikula, tréner Žiliny: "Hráčom nemôžem uprieť snahu, ale zlyhávame v zakončení. Keď nestrelíte gól, nemôžete pomýšľať na víťazstvo. O prehre rozhodli také faktory ako nepremenené trestné strieľanie, nevyužité presilovky či neúspešný nájazd Ondreja Rusnáka. Všetko vyvrcholilo v závere, kedy sme nedokázali dotlačiť puk ani do prázdnej bránky."

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Do Žiliny sme prišli so zámerom hrať dobre v defenzíve a vyrážať do protiútokov. Vôbec sa nám to však nedarilo, začali sme veľmi zle. Keby v úvode nebolo Braňa Konráda, neviem, ako by zápas vyzeral. V druhej tretine sme sa zlepšili a strelili sme tečovaný gól. Nakoniec sme to dobojovali. Z našej strany to z hľadiska ofenzívy nebol oslnivý výkon, ale v defenzíve to bolo v poriadku."