Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Bicek bude pokračovať v drese Košičanov aj v nasledujúcej sezóne

Na snímke hráč HC Košice Jíří Bicek oslavuje zisk majstrovského titulu po víťazstve nad Banskou Bystricou 2:1 v šiestom zápase finále playoff hokejovej Tipsport extraligy HC 05 Banská Bystrica - HC Košice 11. apríla 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

Košický rodák a odchovanec Jirko Bicek výraznou mierou dopomohol "oceliarom" k poslednému titulu majstrov Slovenska, keď v uplynulom play off strelil šesť gólov.

Košice 26. mája (TASR) - Slovenský hokejový majster HC Košice sa dohodol s krídelníkom Jiřím Bicekom na predĺžení kontraktu na jednu sezónu. Úradujúci majster o tom informoval na oficiálnom klubovom webe.

Košický rodák a odchovanec Jirko Bicek výraznou mierou dopomohol "oceliarom" k poslednému titulu majstrov Slovenska, keď v uplynulom play off strelil šesť gólov. Dôležité tri góly dal aj vo finále proti Banskej Bystrici, vrátane premeneného rozhodujúceho samostatného nájazdu v druhom finálovom zápase a víťazného gólu v piatom finálovom zápase. Vlastní tak už tri slovenské extraligové tituly, všetky s Košicami, a to z rokov 1996, 2014 a 2015.

Jiřího Biceka draftoval v roku 1997 v NHL New Jersey Devils. S týmto tímom získal v roku 2003 najslávnejšiu hokejovú trofej na svete Stanley Cup, ktorú následne ako zatiaľ jediný Košičan priviezol do metropoly východného Slovenska. Bicek je aj majstrom Fínska z roku 2009 (Jyväskylä), vo Švédsku hral za Leksand, Brynäs a Södertälje. V seniorskom hokeji debutoval ešte ako 16-ročný a Slovensko reprezentoval vo všetkých mládežníckych výberoch. Zúčastnil sa dvoch juniorských šampionátov hráčov do 20 rokov a dvoch seniorských majstrovstiev sveta.