Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen porazil Žilinu v samostatných nájazdoch

Hráči Zvolenu, ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V 49. kole Tipsport extraligy porazil Zvolen Žilinu 3:2.

Zvolen 13. februára (TASR) - Domáci vstúpili do zápasu aktívnejšie, hlavne v presilovke často ostreľovali Križana, gól ale nepadol. V oslabení následne unikol Obrdržálek, nastrelil však len brankára hostí. Žilina mala k dispozícii 65-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, strelecky sa nepresadila. Prvý gól padol v 11. minúte a zaznamenal ho Jurík, keď puk poslal po ľade medzi betóny Križana. Bežala 13. minúta a Puliš v presilovke dorazil vyrazený puk do siete - 2:0. Po tomto góle si tréner hostí Mikula vzal oddychový čas a Žilinčania sa gólom do šatne vrátili do zápasu. Autorom presného zásahu bol v 20. minúte Krajči, ktorý sa presadil bekhendovou strelou.

Aj v druhej tretine hýrili väčšou aktivitou domáci, vyložené šance si však nevytvorili. Príležitosť na vyrovnanie tak mal na druhej strane Procházka, ale Šimka v domácej bránke neprekonal. V drese domácich sa nepresadil Škvaridlo. Záver strednej časti hry patril hosťom, no ani jeden tím sa v nej napokon nepresadil.

V 47. minúte Obdržálek nevyužil príležitosť, keď sa ocitol sám pred Križanom. Gól na hokejke mal následne v domácom drese aj Škvaridlo, ale jeho zakončenie letelo mimo bránky. Žilinský tlak priniesol v presilovke zo skrumáže vyrovnanie, a to presne v 57. minúte. Šťastným strelcom bol Procházka. V predĺžení mohol rozhodnúť o víťazstve Zvolena Jurík, ale špekuloval viac ako bolo treba. Vynahradil si to až v nájazdovom rozstrele, v ktorom rozhodol o dvoch bodoch pre Zvolen.

Josef Turek, tréner Zvolena:
"Prvú tretinu sme začali veľmi dobre. Dostali sme sa do dvojgólového vedenia. Mohli sme samozrejme pridať aj ďalšie góly a rozhodnúť tento zápas, ale bohužiaľ sme dostali gól do kabíny. Druhá tretina bola vyrovnaná. V tretej tretine bolo dosť vylúčených, súper sa dostal viac do hry a dostali sme gól. V samostatných nájazdoch Lukáš Jurík perfektne zaveril. Víťazstvo si cením aj z toho dôvodu, že ani zďaleka nie sme v plnej sile a medzery doplňujeme menej skúsenými hráčmi, z juniorky a hráčmi z prvej ligy."

Martin Groma, asistent tréner Žiliny: "Zvolen dnes začal veľmi dobre. Po našich chybách sa dostal do dvojgólového vedenia. Potom sme zlepšili aktivitu z našej strany. Boli sme pozornejší v obrane, znížili sme však až na konci tretiny. Obe mužstvá stál tento duel veľa síl. V nájazdoch rozhodlo možno šťastie, možno skúsenosť Zvolena."

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 3:2 pp a sn (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 11. Jurík (Sloboda, Bagin), 13. Puliš (Jaroš, Hraško), roz. nájazd Jurík - 20. Krajči (Krčula, Novotný), 58. Procházka (Krajči, Krčula).

Rozhodovali:
Štefik - Korba, Rovenský,

vylúčení: 6:6 navyše Brabenec (Zvolen) 10 min za napadnutie do oblasi hlavy a krku,

presilovky: 1:1,

oslabenia: 0:0,

1055 divákov