Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Heard z Michaloviec získal Krištáľový puk za najkrajší decembrový gól

Na snímke zľava brankár Jared Coreau (Slovan) a Brian Heard (Michalovce) v zápase 12. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HC Slovan Bratislava v Michalovciach v nedeľu 22. októbra 2023. Foto: TASR - Roman Hanc

Heard strelil krištáľový gól 30. decembra v zápase proti Spišskej Novej Vsi.

Michalovce 16. januára (TASR) - Kanaďan Mittchel Heard strelil najkrajší gól v hokejovej Tipos extralige v mesiaci december a stal sa štvrtým tohtosezónnym držiteľom ocenenia Krištáľový puk. Svojím hlasovaním o tom rozhodli extraligoví fanúšikovia, vďaka ktorým ostala táto cena naďalej v Michalovciach, keďže za predošlý mesiac ju získal Chase Pearson.

Heard strelil "krištáľový" gól 30. decembra v zápase proti Spišskej Novej Vsi. V 7. minúte (za stavu 1:1) prevzal v útočnom pásme spätnú prihrávku od Kaspara Daugavinša, efektne sa vyhol obrancovi a blafákom do backhendu prekonal Filipa Suráka. Michalovčania vďaka tomu viedli 2:1, no v stretnutí napokon prehrali 3:4. Hlasujúci fanúšikovia uprednostnili Heardov zásah pred gólmi Igora Merežka, Michala Plančára Filipa Ahla a Markusa Lahtinena.

Okrem Hearda a Pearsona získali Krištáľový puk v doterajšom priebehu sezóny 2023/24 aj Filip Krivošík (september/Košice) a Tomáš Pobežal (október/Nitra).