Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Detva trénuje od 10. júla, začala aj s odchovancami

Na archívnej snímke tréner Josef Turek. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Okrem prípravy na suchu, ktorá je zameraná na silu a vytrvalosť, čaká hokejistov aj príprava na ľade.

Detva 23. júla (TASR) - Hokejisti HC 07 Detva sa na novú sezónu Tipsport Ligy 2018/2019 pripravujú už od 10. júla. Pripravenú ľadovú plochu využil začiatkom mesiaca aj Zvolenčan Radovan Puliš, ktorý s tímom trénoval pred odchodom do zahraničia.

Tréner Josef Turek rozdelil zverencov do dvoch skupín, ktoré trénujú v samostatných blokoch. Okrem prípravy na suchu, ktorá je zameraná na silu a vytrvalosť, čaká hokejistov aj príprava na ľade. "Som veľmi rád, že je v Detve ľad už od 1. júla. Začali s nami aj mladí hráči, odchovanci Detvy, ale aj ďalší, perspektívni hokejisti, čomu som veľmi rád, pretože im chceme dať príležitosť pričuchnúť si k seniorskému hokeju a vyskúšať si, o čom to je," uviedol Turek pre klubový web.

Hráčov čaká pestrá príprava, niektoré prvky si kormidelník Detvy vysúšal aj sám na sebe. "Aby som vedel, aké reakcie tela môžem očakávať na druhý deň. Všetko som si vyskúšal a niektoré metódy som praktizoval už počas môjho predchádzajúceho pôsobenia v iných kluboch. Musíme však samozrejme kráčať s dobou a vniesť do prípravy aj moderné prvky. Hráči sa doteraz pripravovali individuálne a musím povedať, že zodpovedne, čo bolo vidieť aj na prvý pohľad, keď prišli. Majú obrovskú chuť víťaziť a dosiahnuť lepšie výsledky ako v minulej sezóne. Je veľká výhoda, že máme ešte stále dva mesiace, aby sme všetko spoločne dotiahli a pracovali najmä na kondícii," dodal Turek, ktorý má k dispozícii momentálne 29 hráčov.


káder HC 07 Detva na začiatku prípravy:


Brankári: Dominik Riečický, Roman Petrík

Obrancovia: Jozef Sládok, Martin Chovan, Andrej Pervyšin, Frederik Fekiač, Martin Šimon, Radoslav Gábor, Daniel Gachulinec, Andrej Golian, Dominik Jendroľ, Martin Jendroľ, Michail Kuklev (v rokovaní o novej zmluve)

Útočníci: Ladislav Ščurko, Michal Murček, Jozef Tibenský, Martin Ďaloga, Igor Magogin, Jakub Žilka, Juraj Milý, Viktor Fekiač, Jozef Tomčák, Zdeněk Král, Peter Valent, Maroš Surový, Matúš Chovan, Matej Ľupták, Juraj Petro, Rastislav Gašpar